Zorgboerderij De Ripen
Zorgboerderij De Ripen Archieffoto: Sa!

Open Dag Zorgboerderij De Ripen

Cultuur

NIJ BEETS Op zaterdag 10 juni (11.00-16.00 uur) staan de staldeuren van Zorgboerderij De Ripen in Nij Beets wagenwijd open. De hulpboeren van de zorgboerderij laten die dag de boerderij zien waar van alles te doen en te beleven is. 

Tientallen dieren hebben flinke honger en hun hokken moeten ook schoongemaakt worden. Eenden kwetteren, koeien loeien, schapen mekkeren en in al die drukte huppelen de konijntjes stilletjes rond. Kortom een lust voor het oog. De hulpboeren willen de gasten ook graag vertellen wat wouterkes zijn, want die heeft De Ripen ook. 

Zorgboerderij De Ripen werkt kleinschalig, met zorg voor mens, dier en omgeving. Duurzaam waar het maar kan, met oog voor wat er groeit en bloeit. ‘s Zomers zijn de zorgboeren zoveel mogelijk buiten bij de dieren, in de tuinen en op het erf. ‘s Winters werken ze vaak binnen met het accent op creativiteit. ‘Meedoen en ontmoeten’ staat op De Ripen centraal. 

Er worden kooklessen gegeven en enkele hulpboeren schenken wekelijks koffie in Leppehiem (Akkrum). Daarnaast maken ze in de klusruimte mooie voorwerpen. Achter de boerderij aan de De Ripen 16 wordt een biodiversiteitsproject ontwikkeld.

deripen.nl

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 41 minuten geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32