Veel bezoekers kwamen vorig jaar verkleed naar het tentfeest Hemrik.
Veel bezoekers kwamen vorig jaar verkleed naar het tentfeest Hemrik. Foto: Jo&Go Fotografie

Doelleazen en Gaatze Bosma in feesttent Hemrik

Cultuur

HEMRIK Tijdens het jaarlijkse dorpsfeest in Hemrik komen De Doelleazen, Gaatze Bosma en dj Fire King op zaterdag 10 juni (21.00 uur) naar de feesttent. Met ´Hemrik goes tropical´ dit jaar als thema is het feestterrein omgetoverd in tropische sferen. 

De zaterdagavond is voor iedereen toegankelijk en belooft een zinderend feest te worden. Hoofdact is het bekendste partytrio van Friesland: De Doelleazen. Bij Gaatze Bosma kan het publiek volop meezingen en meebewegen en dj Fire King, bekend van Oerrock, laat de vonk overslaan. Wie in het mooiste tropische kostuum naar de feesttent komt, maakt kans op een cadeaubon ter waarde van 25 euro. Tickets: 17,50 euro.

Vorig jaar werd het feest op de zaterdagavond in Hemrik voor het eerst in een grote tent in plaats van in het dorpshuis gehouden. Met ruim negenhonderd bezoekers uit Hemrik en wijde omtrek bleek dit een succes. Ook dit jaar staat er een grote feesttent op het terrein bij dorpshuis De Bining. 

De Doelleazen
Wat begon met een grap is ondertussen uitgegroeid tot het populairste partytrio in Friesland, beter bekend als De Doelleazen. Twee Friese dj’s (Syb en Ronald) die in samenwerking met bekende Friese artiesten tracks produceren. Zo zijn onder andere ‘Mem fan Doutzen’ van Strawelte, ‘Strjitlizzer’ van Bricquebec, ‘Paad werom’ van Piter Wilkens gecoverd. Het eindresultaat uit zich in een knallende party act in onder andere het genre happy hardcore. 

Gaatze Bosma
Optredens van Gaatze zijn één groot feest der herkenning. Hij zingt afwisselend Nederlandstalige en Engelstalige nummers en als hij in Friesland optreedt zingt hij ook Fries repertoire. 

DJ Fire King
De voormalige brandweerman, Nico Koning uit Ureterp, staat garant voor een onvergetelijke avond. Sinds 2010 timmert djFire King flink aan de weg. Hij weet als geen ander hoe hij met lasers en CO2-kanonnen de vonk moet laten overslaan op feesten en partijen. 

Dorpsfeestprogramma
Het programma van het dorpsfeest in Hemrik is voor elk wat wils. Van een pubquiz en muziek van artiest Me, Myself & I op de vrijdagavond, volksspelen, kindervrijmarkt en een optreden van Griet Wiersma op zaterdag overdag tot de Lazy Sunday met muziek van duo Blowing Away en dj Heavy P. De kermis met zweefmolen, Lucky Crane, touwtrek en schiettent zorgt drie dagen lang voor veel vertier. 

dorpsfeesthemrik.nl

Meer SA!

Afbeelding
Herfst in de zomer Column 5 minuten geleden
Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 11 minuten geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur gisteren