Afbeelding

Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam

Cultuur

MILDAM Bij Galerie Mildam start op zondag 4 juni (14.30 uur) een nieuwe expositie met sierraden van edelsmid Janny Klein. De opening wordt verricht door kunstenaar Dineke Hoekstra-Greve, Lolke Eijzenga zorgt met gitaar en zang voor muzikale omlijsting. De edelsmid is zelf aanwezig bij de opening evenals de kunstenaars van het collectief van de galerie.

Janny Klein werkt met zilver, messing en koper gecombineerd met glas, kunststof en soms edelstenen. Vanuit dit materiaal ontstaat het idee, ook de natuur is een inspiratiebron. Haar werk is tot en met 4 augustus te zien op vrijdag, zaterdag en zondag (14.00-17.00 uur)

Janny Klein komt uit Oranjewoud. Bijna twintig jaar geleden startte ze met cursussen edelsmeden. Om nieuwe technieken te leren en ideeën uit te wisselen doet ze dat nog steeds. Door les van meerdere docenten en door veel experimenteren kreeg ze het edelsmeden steeds beter in de vingers.

Het belangrijkste materiaal voor de edelsmid is zilver; daarnaast werkt ze ook met messing en koper. Deze metalen worden gecombineerd met glas, kunststof en soms edelstenen. Vaak bepaalt het materiaal dat ze voor zich heeft wat er uiteindelijk ontstaat. Ook de natuur vormt een inspiratiebron. Zelden maakt ze vooraf een ontwerp of een tekening.

Janny Klein exposeert regelmatig. Daarnaast is Galerie Efterom in Wijnjewoude haar ‘thuisbasis’. 

De expositie in Galerie Mildam duurt tot en met 4 augustus. De galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Galerie Mildam is te vinden aan de Schoterlandseweg 37 in Mildam.


Meer SA!

Afbeelding
Herfst in de zomer Column 33 minuten geleden
Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 39 minuten geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws gisteren
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur gisteren