Afbeelding

Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam

Cultuur

MILDAM Bij Galerie Mildam start op zondag 4 juni (14.30 uur) een nieuwe expositie met sierraden van edelsmid Janny Klein. De opening wordt verricht door kunstenaar Dineke Hoekstra-Greve, Lolke Eijzenga zorgt met gitaar en zang voor muzikale omlijsting. De edelsmid is zelf aanwezig bij de opening evenals de kunstenaars van het collectief van de galerie.

Janny Klein werkt met zilver, messing en koper gecombineerd met glas, kunststof en soms edelstenen. Vanuit dit materiaal ontstaat het idee, ook de natuur is een inspiratiebron. Haar werk is tot en met 4 augustus te zien op vrijdag, zaterdag en zondag (14.00-17.00 uur)

Janny Klein komt uit Oranjewoud. Bijna twintig jaar geleden startte ze met cursussen edelsmeden. Om nieuwe technieken te leren en ideeën uit te wisselen doet ze dat nog steeds. Door les van meerdere docenten en door veel experimenteren kreeg ze het edelsmeden steeds beter in de vingers.

Het belangrijkste materiaal voor de edelsmid is zilver; daarnaast werkt ze ook met messing en koper. Deze metalen worden gecombineerd met glas, kunststof en soms edelstenen. Vaak bepaalt het materiaal dat ze voor zich heeft wat er uiteindelijk ontstaat. Ook de natuur vormt een inspiratiebron. Zelden maakt ze vooraf een ontwerp of een tekening.

Janny Klein exposeert regelmatig. Daarnaast is Galerie Efterom in Wijnjewoude haar ‘thuisbasis’. 

De expositie in Galerie Mildam duurt tot en met 4 augustus. De galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Galerie Mildam is te vinden aan de Schoterlandseweg 37 in Mildam.


Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 32 minuten geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 33 minuten geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 7 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 9 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 10 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39