Afbeelding

Ramsj: 3 miljoen boeken te koop

Cultuur

GORREDIJK Ramsjgroothandel Steven Sterk aan de Hellingbaas 1 zet in het Pinksterweekend voor de vijftiende keer de deuren van het magazijn open voor het publiek. Dit jaar is de boekenbeurs vier dagen open: vrijdag 26, zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei (12.00-17.00 uur). 

Ontlezing is volgens de boekhandelaar niet aan de orde, hoewel daar in Nederland veel over gesproken wordt. Opvallend veel papieren boeken gaan tijdens de ramsj over de toonbank, gekocht door jong en oud. De boekenbeurs is uitgegroeid tot een event waar duizenden mensen uit het hele land op afkomen.

De voorraad ramsj (afgeprijsde nieuwe boeken) bestaat uit ruim 3 miljoen boeken. Alle titels zijn scherp geprijsd, de toegang is gratis en elke koper krijgt een extra boek cadeau. Ook dit jaar mogen de klanten door de oneindige paden lopen die anders verboden gebied zijn. Over een lengte van anderhalve kilometer liggen ruim 6.000 titels te koop.

Steven Sterk is al jaren de grootste ramsjhandelaar van Nederland en Vlaanderen. Hij begon in 1989 met een tijdelijk winkeltje in Sneek en later dat jaar met een boekwinkel en groothandel in Utrecht. In 2007 verhuisde de groothandel naar Gorredijk. Steven Sterk levert boeken aan warenhuizen, musea, de meeste boekhandels in Nederland en Vlaanderen, bol.com en andere internetverkopers. 

In het pand van Tialda en Steven Sterk zijn ook de uitgeverijen Bornmeer, Noordboek, HL Books en Sterck & De Vreese gevestigd. De uitgeverijen etaleren een gedeelte van hun fonds tijdens de open dagen. Deze cluster van uitgeverijen is de laatste jaren zeer succesvol.

Wegens het grote succes van vorig jaar is de stand van de Nierstichting ook weer toegevoegd aan het event. Onder leiding van de 95-jarige Ruurdtje de Vries uit Gorredijk verkopen de mensen van de Nierstichting daar gebreide sokken, truien en ander goed voor het goede doel.

Meer SA!

Afbeelding
NoSa!: Melissa van der Voort over de combi klassiek en hafabra NoSa 3 uur geleden
Afbeelding
Avond-4-daagse in Bakkeveen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Wat neem ik mee op vakantie? Ondernemen 22 uur geleden
Afbeelding
THOR gehavend de nacompetitie in Sport 2 jun., 16:00
Afbeelding
Kijk nu: de nieuwe NoSa! (video) NoSa 2 jun., 15:47
Afbeelding
Deel je selfie met Jochem met Sa! Cultuur 2 jun., 15:20
Afbeelding
Echo's en Sporen van een Lesbisch Archief Cultuur 2 jun., 15:19