Afbeelding

Presentatie nieuw dubbelalbum Ad Vanderveen

Cultuur

LIPPENHUIZEN Ad Vanderveen presenteert met zijn band The O’Neils in de Piterkerk op zondag 2 april (14.30 uur) zijn nieuwe dubbelalbum ‘Heart of every town’. Het is de eerste live-uitvoering van de cd.

Het dubbelalbum is een ode aan het gemeenschapsgevoel en bestaat uit het akoestische album ‘Church’, opgenomen in de Piterkerk, en het met de band gespeelde ‘Pub’.

Dat singer-songwriter Vanderveen in Lippenhuizen belandde voor de opnamen van ‘Heart of every town’ is niet verwonderlijk. Het idee voor het dubbelalbum werd geboren tijdens zijn concert in het voorjaar van 2022 in de Piterkerk. Vanderveen zag het Van Dam-orgel in de kerk en besloot er even op te spelen. Hij was meteen verkocht; de klank paste prachtig bij het geluid van zijn gitaren en de kerk ervoer hij als een plek waar mensen samenkomen.

“Dat kerken in steden sneuvelen en in dorpen soms behouden blijven, ook door de inzet van mensen die niet geloven, zette mij aan het denken. De kerk was eeuwenlang het centrum van iedere plaats”, zegt hij in een interview in het Nederlands Dagblad. Hij pleit voor een herbestemming, een plek om jezelf en anderen terug te vinden. “Ik zie dat als herbronning, tot rust komen, de stilte en vrede vinden in jezelf.”

Voor de pauze speelt Vanderveen het akoestische deel ‘Church’ met het kerkorgel en speelt na de pauze samen met de O’Neils Pub. In die muziek klinkt het werk van die andere Canadees door, Neil Young en zijn begeleidingsband Crazy Horse. Vanderveen doet daar niet voor onder. Met zijn nieuwe album ‘Heart of every town’ slaat hij een brug tussen kerk en kroeg.

De O’Neils bestaan uit Ad Vanderveen, Kersten de Ligny (percussie, autoharp en zang), bassist Timon van Heerdt, Jan Erik Hoeve (pedal steel, banjo) en op drums Roel Overduin.

Entree: 12,50 euro. Vooraf reserveren is gewenst via piterkerk.nl

Meer SA!

Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 18 uur geleden
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 19 uur geleden
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen over handhaving van lelieteelt Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Sa! zoekt bijzondere moeders (en vaders) Nieuws 19 uur geleden
Met stoffen uit de buurt kon het team 300 meter vlaggenlijn maken.
Ruim 1100 vlaggetjes verbinden buurt op Koningsdag Nieuws 19 uur geleden
Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 23 apr, 13:28
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 23 apr, 12:10