Afbeelding

Presentatie nieuw dubbelalbum Ad Vanderveen

Cultuur

LIPPENHUIZEN Ad Vanderveen presenteert met zijn band The O’Neils in de Piterkerk op zondag 2 april (14.30 uur) zijn nieuwe dubbelalbum ‘Heart of every town’. Het is de eerste live-uitvoering van de cd.

Het dubbelalbum is een ode aan het gemeenschapsgevoel en bestaat uit het akoestische album ‘Church’, opgenomen in de Piterkerk, en het met de band gespeelde ‘Pub’.

Dat singer-songwriter Vanderveen in Lippenhuizen belandde voor de opnamen van ‘Heart of every town’ is niet verwonderlijk. Het idee voor het dubbelalbum werd geboren tijdens zijn concert in het voorjaar van 2022 in de Piterkerk. Vanderveen zag het Van Dam-orgel in de kerk en besloot er even op te spelen. Hij was meteen verkocht; de klank paste prachtig bij het geluid van zijn gitaren en de kerk ervoer hij als een plek waar mensen samenkomen.

“Dat kerken in steden sneuvelen en in dorpen soms behouden blijven, ook door de inzet van mensen die niet geloven, zette mij aan het denken. De kerk was eeuwenlang het centrum van iedere plaats”, zegt hij in een interview in het Nederlands Dagblad. Hij pleit voor een herbestemming, een plek om jezelf en anderen terug te vinden. “Ik zie dat als herbronning, tot rust komen, de stilte en vrede vinden in jezelf.”

Voor de pauze speelt Vanderveen het akoestische deel ‘Church’ met het kerkorgel en speelt na de pauze samen met de O’Neils Pub. In die muziek klinkt het werk van die andere Canadees door, Neil Young en zijn begeleidingsband Crazy Horse. Vanderveen doet daar niet voor onder. Met zijn nieuwe album ‘Heart of every town’ slaat hij een brug tussen kerk en kroeg.

De O’Neils bestaan uit Ad Vanderveen, Kersten de Ligny (percussie, autoharp en zang), bassist Timon van Heerdt, Jan Erik Hoeve (pedal steel, banjo) en op drums Roel Overduin.

Entree: 12,50 euro. Vooraf reserveren is gewenst via piterkerk.nl

Meer SA!

Afbeelding
NoSa!: Melissa van der Voort over de combi klassiek en hafabra NoSa 2 uur geleden
Afbeelding
Avond-4-daagse in Bakkeveen Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Wat neem ik mee op vakantie? Ondernemen 21 uur geleden
Afbeelding
THOR gehavend de nacompetitie in Sport 2 jun., 16:00
Afbeelding
Kijk nu: de nieuwe NoSa! (video) NoSa 2 jun., 15:47
Afbeelding
Deel je selfie met Jochem met Sa! Cultuur 2 jun., 15:20
Afbeelding
Echo's en Sporen van een Lesbisch Archief Cultuur 2 jun., 15:19