Afbeelding

Drums United in De Skâns

Cultuur

GORREDIJK Drums United komt op zaterdag 1 april (20.15 uur) naar De Skâns met een gloednieuw en innovatief programma. Internationaal bekend topdrummer Lucas van Merwijk is zijn hele leven geobsedeerd door drums en reist de hele wereld over op zoek naar hun oorsprong. 

Dit nieuwste programma bestaat uit de geschiedenis van de trommel zoals deze nog nooit eerder naar de theaters is gebracht. Mensen zijn duizenden jaren lang over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld gemigreerd. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij. De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde met hen mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa. 

Drums en ritme hebben zich in de loop der jaren in talloze vormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de uitgebreide drumsets en drumcomputers van vandaag. Veel van het ritmisch dna is onveranderd gebleven en is te horen in de muziek van het dagelijks. De fascinerende reizen die de drums samen met mensen over de wereld maakten, worden nu op een indrukwekkende en spannende manier getoond. 

Drums United brengt echter niet alleen het drummen. Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme, deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. De band maakt het spektakel compleet met indrukwekkende bewegende beelden als onderdeel van de ritmische tijdmachine. 

Entree: 17,50 euro (incl. consumptie). Na afloop Skâns drankje met plankje: 7,50 euro.

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 3 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 3 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 3 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 23 uur geleden
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws gisteren
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws gisteren