Afbeelding

Drums United in De Skâns

Cultuur

GORREDIJK Drums United komt op zaterdag 1 april (20.15 uur) naar De Skâns met een gloednieuw en innovatief programma. Internationaal bekend topdrummer Lucas van Merwijk is zijn hele leven geobsedeerd door drums en reist de hele wereld over op zoek naar hun oorsprong. 

Dit nieuwste programma bestaat uit de geschiedenis van de trommel zoals deze nog nooit eerder naar de theaters is gebracht. Mensen zijn duizenden jaren lang over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld gemigreerd. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij. De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde met hen mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa. 

Drums en ritme hebben zich in de loop der jaren in talloze vormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de uitgebreide drumsets en drumcomputers van vandaag. Veel van het ritmisch dna is onveranderd gebleven en is te horen in de muziek van het dagelijks. De fascinerende reizen die de drums samen met mensen over de wereld maakten, worden nu op een indrukwekkende en spannende manier getoond. 

Drums United brengt echter niet alleen het drummen. Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme, deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. De band maakt het spektakel compleet met indrukwekkende bewegende beelden als onderdeel van de ritmische tijdmachine. 

Entree: 17,50 euro (incl. consumptie). Na afloop Skâns drankje met plankje: 7,50 euro.

Meer SA!

Afbeelding
NoSa!: Melissa van der Voort over de combi klassiek en hafabra NoSa 3 uur geleden
Afbeelding
Avond-4-daagse in Bakkeveen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Wat neem ik mee op vakantie? Ondernemen 22 uur geleden
Afbeelding
THOR gehavend de nacompetitie in Sport 2 jun., 16:00
Afbeelding
Kijk nu: de nieuwe NoSa! (video) NoSa 2 jun., 15:47
Afbeelding
Deel je selfie met Jochem met Sa! Cultuur 2 jun., 15:20
Afbeelding
Echo's en Sporen van een Lesbisch Archief Cultuur 2 jun., 15:19