Acting the Maggot
Acting the Maggot

Drie dagen feest in centrum Gorredijk

Cultuur

GORREDIJK Het moet een jaarlijks terugkerend feest zijn als opening van het activiteitenjaar in het centrum van Gorredijk. Komend weekend is de eerste editie van het Feestweekend Gorredijk, drie dagen feest in een feesttent voor De Skâns. 

Soms komen dingen allemaal samen. Willem de Vreeze is sinds juni vorig jaar manager horeca in De Skâns. Jeroen van der Meer woont in Gorredijk, is al jaren actief als entertainer en met het draaien van muziek op fm en wilde dat wel eens combineren in een feestprogramma. 

Melle Postmus van het tegenover De Skâns gelegen Café De Roos hadden ze ook zomaar enthousiast. Resultaat van dit alles: komend weekend vindt de eerste editie plaats van het Feestweekend Gorredijk, in een feesttent op het parkeerterrein voor De Skâns. 

De organisatie heeft een afwisselend programma samengesteld. “We zochten vooral naar een invulling met muziek waarvoor hier in de regio wel belangstelling bestaat, maar die hier niet zo vaak te vinden is”, vertelt Willem de Vreeze. Dat betekent op vrijdagavond een line-up met Ierse muziek en een bluesband. Op zaterdagavond is de feesttent helemaal gereserveerd voor liefhebbers van Hollandse feestmuziek. En op zondagmiddag is er nog een gezellige, gratis toegankelijke matinee. 

De Vreeze: “We hebben in de tent iedere keer plaats voor vierhonderd bezoekers. Dus dat kan heel gezellig worden. Het is een experiment. We gaan kijken of het lukt. Natuurlijk hopen we dat het aanslaat en dat we kunnen groeien naar een jaarlijks terugkerend lentefeest als start van een activiteitenseizoen in Gorredijk.”

Het feestweekend past in de nieuwe aanpak die winkeliersvereniging Whi enkele weken presenteerde onder de naam ‘It giet oan op De Gordyk’. Volgens centrummanager Jaimy Bethlehem is de visie gericht op 2030. Dan moet Gorredijk de leefbaarste kern van Zuidoost-Fryslân zijn. “Het is allemaal nog niet dichtgetimmerd. Iedere ondernemer kan vanuit zijn eigen kracht bijdragen aan het succes. Gorredijk heeft veel te bieden. En het gekke is dat we dat als ondernemers weleens vergeten. We moeten trots zijn op ons dorp. De uitstraling is misschien goed, maar is dat ook voldoende? Of willen we een stapje meer?” 

Doel is om verspreid over het jaar in meerdere weekenden activiteiten te organiseren. De activiteiten worden ook verspreid over het centrum van het dorp. De ondernemers gaan zelf meehelpen bij de organisatie van het programma. 


Melle Portmus, Jeroen van der Meer en Willem de Vreeze

Vrijdag 17 maart 

Tuff Luck (blues)
Een viermansband die plezier maakt met blues waar je blij van wordt. Met mooie samenhangende songs met mojo, soul, cadans en tempo. Het publiek waant zich in het Chicago van de dertiger jaren. Het zal niet meevallen om niet te bewegen op deze opzwepende muziek Met Henk Kuyper als speciale gast.

Acting the Maggot 
Op dit moment is Acting the Maggot misschien wel de beste Ierse feest-folkband van Nederland. Met herkenbare, opzwepende en gevoelige muziek in de stijl van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners. Acting The Maggot maakt van elk optreden een groot Iers feest. Het optreden in Gorredijk wordt toegevoegd aan een lange rij optredens in onder andere Duitsland, China, Luxemburg, Denemarken en België. 

Zaterdag 18 maart

De Esperando`s
Herman Kaijser is met zijn supersonische accordeon de entertainer van het duo, Bert Bieze is de motor van de kleinste feestband van het land. Samen zetten ze de tent op z’n kop. Het brede repertoire van De Esperando’s kan en zal ieder raken. Ze spelen echt alles, maar dan wel op hun eigen manier. Zo toeren ze met een gigantische vrachtwagen vol licht en geluid door het land. Om het feest compleet te maken nemen ze ook nog een lading special effects mee.


Esperando’s 

Gaatze Bosma
Gaatze Bosma is een in het noorden van het land alom bekende feestmachine. Er zijn weinig feestjes waar deze man nog niet heeft gestaan. Met een breed repertoire aan eigen nummers en covers weet Gaatze iedereen te vermaken.

Feest DJ Peter
Peter van der Meulen is een ervaren, allround dj die van elk evenement een feest weet te maken voor jong en oud. Hij draait muziek van de 70’s tot 00’s, van feest tot urban in de mix met de hits uit de Top 40.

Sander Metz
Sander vindt het geweldig om mensen te vermaken en te verbinden, waarbij muziek in veel gevallen een belangrijke rol speelt. Zo is hij dirigent van enkele kinderkoren en popkoren voor volwassenen. Daarnaast geeft hij muziekworkshops op diverse scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.  


Sander Metz

Zondag 19 maart 

Trienes
De in 1977 geboren Westereender startte al op 8-jarige leeftijd in vele playbackshows. Eerst als imitator van vader Rommy en later samen met broer Tjeerd als de Everly Brothers. Jaren later trokken beide broers als het countryduo de Nightbrothers langs de horeca. Bouwvakker Trienes is nu als soloartiest op pad. Zijn debuutsingle ‘Duizend maal bedrogen’ is succesvol en hij wordt veel gevraagd op feestjes en partijen. De titel van zijn tweede single: ‘Onverwachte liefde’.

Peter van Dekken
Een rasechte Fries uit Harkema die ernaar uitkijkt om ook in Gorredijk de tent op z’n kop te zetten.

Supersunday live
Sportliefhebbers kunnen zondag ook terecht voor veel livesport op een groot scherm. Met FC Groningen-SC Heerenveen (12.15 uur), Ajax-Feyenoord (14.30 uur) en Formule 1 uit Saudi-Arabië (18.00 uur).

Tickets

Het programma op vrijdag en zaterdag begint om 20.00 uur. Kaarten kosten aan de kassa 15 euro. In de voorverkoop (tot en met donderdag) kosten de kaarten 10 euro. Voorverkoop overdag in De Skâns, ‘s avonds bij De Roos. De matinee op zondag begint om 16.00 uur. De entree is gratis.

Afbeelding
Afbeelding

Meer SA!

Afbeelding
Nieuwe gemalen bij Terwispel en Gorredijk Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Smullen van gratis pannenkoeken Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Oproep: aandacht voor Indië-weigeraars en onderduikgevers Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Nipte zege Wispolia op hekkensluiter Sport 19 mrt., 19:44
Afbeelding
Staartclubs Blue Boys en Tijnje roeren zich Sport 19 mrt., 18:12
Afbeelding
LDODK plaatst zich voor play-offs Sport 19 mrt., 08:49
Afbeelding
Dekker is ook zonder WR tevreden Sport 18 mrt., 18:11
Afbeelding
Weekendtip: Sjonge Jonge in Witte Kerk Cultuur 18 mrt., 09:18