De vrijwilligers bouwden de poort naar het terrein van de MusicMeeting al op.
De vrijwilligers bouwden de poort naar het terrein van de MusicMeeting al op. Foto: Sietse de Boer

Music Meeting goes open air

Cultuur

GORREDIJK Een nieuwe locatie, een nieuwe datum, een aangepast programma. De Music Meeting 2022 heeft een ander gezicht dan de voorgaande edities. “Mar wy tinke dat it feest der net minder om wurde sil.”

Jarenlang was het eerste weekend van oktober het moment voor de Music Meeting in Gorredijk. Maar toen was het muziekfeest nog binnen in sporthal Kortezwaag. De versie van vorig jaar vond plaats op het parkeerterrein van het sportcentrum. “Dat koe ien kear”, vertelt Dennis de Vries van de organisatie. “Dat hat de gemeente der doe fuort by sein. Dat foar dit jier moasten wy op syk nei in oare oplossing.” Terugkeer naar de sporthal zat er niet in. Daar staat de komende jaren een grote vernieuwbouw op stapel. “En wy woenen wat betinke wêr’t wy in pear jier mei foarút kinne.”

Twee weken eerder

De nieuwe locatie is een stuk weiland tussen het sportpark en de rondweg. Voor het publiek te bereiken via het grindpad rond de vijver naast het zwembad. Het weiland wordt ingericht als feestterrein met een overkapt podium, vier foodtrucks en een aantal verschillende bars. “It is echt open air, dit jier. Wy brûke safartinten, dat jout wat mear sfear. En liket it mei it waar al hiel min, dan regelje wy ekstra tinten.”

Het terrein wordt verder aangekleed met grote houten kisten waarin DeJong hot water tanks normaal het rvs in aangeleverd krijgt. Het terrein beschikt over zitjes, vooral bedoeld voor de middag. Het programma begint al om 16.00 uur. Omdat de Music Meeting de komende jaren buiten plaatsvindt, koos de organisatie ook voor een andere datum. Dus twee weken eerder dan het traditionele eerste weekend van oktober. “Kommend wykein is de kâns op better waar wat grutter.” Vorig jaar waren de weergoden het feest minder goed gezind. Het regende toen de hele avond.

Eigen beheer

De organisatie van de Music Meeting heeft de horeca dit jaar helemaal in eigen beheer. Vrijwilligers bemannen de bar. De opbrengsten gaan dus naar de eigen organisatie. “Der binne mear as sechstich frijwilligers, dêr binne wy hiel bliid mei.” De organisatie wil de Music Meeting zo toegankelijk mogelijk houden voor iedereen. De toegangsprijs is bewust laag gehouden (15,00 euro). De consumpties zijn 2,50 euro per stuk. “Dêrmei sitte wy leech ast it fergelikest mei oare festivals. Dat kin ûnder oare omdat wy al betiid bier ynkocht ha. De prizen lizze no in stik heger.” 

De voorverkoop stemt de organisatie tevreden. Volgens De Vries zijn er al bijna duizend kaarten verkocht. De hoop is dat er zaterdag 1.500 mensen het festival gaan bezoeken.  

Voor het programma keek de organisatie in eerste instantie naar de lokale bands. Maar die opzet komt niet helemaal uit. Volgens De Vries heeft de coronapandemie ook gevolgen gehad voor het muziekleven. “Der binne wat bandsjes stoppe omdat se net optrede koenen. Dat effekt sjochst no.” In ieder geval wel van de partij zijn Two Below Zero, Jorn Piëst en Jort Breeuwsma uit Gorredijk, met deels eigen muziek. Ook Subtunes Drive In Show uit Terwispel staat op het programma.

 Andere namen op de line-up: Rave van Fortuin, de A-fever Abba Tribute Band, De Doelleazen en De Jongens van Je Weet Wel. De organisatie denkt ook al na over volgend jaar. Misschien willen ze dan wel eens experimenteren met wat andere muziekstijlen zoals bijvoorbeeld blues. “De konkurrinsje mei oare festivals is grut. Je moatte wol alle kearen wat betinke om op te fallen. De opset is dit jier al oars as oars. Wy nimme dêrmei in risiko, mar wy sille sjen wat de reaksjes binne.” 

musicmeetinggorredijk.nl

Meer SA!

Afbeelding
Volop goals bij zondagamateurs Sport 2 okt, 17:44
Afbeelding
Punt Read Swart in eerste thuisduel Sport 2 okt, 17:31
Afbeelding
Tialda Hoogeveen nije Berneboeke-ambassadeur Cultuur 2 okt, 16:23
Afbeelding
Aldi wil procedure Gorredijk versnellen Ondernemen 2 okt, 12:34
Afbeelding
Makkie voor LDODK tegen TOP Sport 2 okt, 10:13
Afbeelding
De Moskoupleats is weer bewoond Nieuws 2 okt, 10:07
Afbeelding
Griet en Piter in De Skâns Cultuur 1 okt, 12:22
Afbeelding
Groot baggerproject rond Jubbega Nieuws 1 okt, 11:49