Afbeelding

Drukke boekenmarkt bij Lintjo

Cultuur

OLDEBERKOOP De negentiende door korfbalvereniging Lintjo opgezette boekenmarkt trok zaterdag veel belangstellenden. De organisatie schat in dat het één van de best bezochte edities is geweest. 

Al voordat de deuren van MFA MeJAnder op sportpark Lunia opengingen stonden zo’n twintig liefhebbers klaar om een keuze te maken uit de naar schatting negenduizend uitgestalde boeken. Vooral het eerste anderhalf uur bleef het aanhoudend druk. De kopers waren tevreden over de kwaliteit van de goed gesorteerde boeken. Vooral bepaalde informatieve boeken, kinderboeken en thrillers vonden gretig aftrek. Ook de in het Fries en streektalen geschreven boeken vielen in de smaak. Bij deze tafels werd het eerste half uur al flink zaken gedaan. Daarnaast namen veel lezers hun kans waar om een armvol boeken voor de komende vakantie in te slaan. 

Toen de verkoop aan het begin van de middag stopte kon de penningmeester de balans opmaken. Rond de duizend boeken verwisselden van eigenaar. Ondanks de grote opkomst en de enorme hoeveelheid boeken was de opbrengst daarmee vergelijkbaar met die van eerdere jaren. Lintjo reserveert de opbrengst van de boekenmarkten voor de afschrijving en het onderhoud van het kunstgrasveld op sportpark Lunia. 

Het is vrijwel zeker dat de Berkoper vereniging zal besluiten om volgend jaar, opnieuw op de derde zaterdag in juni, de twintigste Lintjo boekenmarkt te organiseren. Het restant van de boeken is door Lintjo van de hand gedaan zodat er volgend jaar voor de liefhebbers weer een compleet nieuw assortiment klaar ligt.


Meer SA!

Afbeelding
Cultuurfestival Eijer: ‘Welkom in onze wereld’ Cultuur 52 minuten geleden
Afbeelding
Vreemde gasten in Bakkeveen Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Rentevaste periode Column 6 uur geleden
Afbeelding
De duurzame broers van De Broerderij Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Het Bontebos aanwezig op Foodfestival Bontebok Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Alliade voegt zorg samen onder één naam Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel zoekt Deutz liefhebbers Cultuur 29 jun, 14:39
Afbeelding
Gemeentesecretaris Opsterland vertrekt Nieuws 29 jun, 13:09