Maestro in De Skâns met De Vlecke
Maestro in De Skâns met De Vlecke Sietse de Boer

Maestro in Skâns verbindt sport en cultuur

Cultuur

GORREDIJK Muziekvereniging De Vlecke uit Gorredijk speelt al jarenlang onder leiding van Dineke Griek. Maar komende zaterdag (21 mei; 20.15 uur) staan er ineens hele andere dirigenten voor het orkest. 

Geïnspireerd door het televisieprogramma Maestro nodigde De Skâns vier gastdirigenten uit die ieder twee nummers lang de leiding van De Vlecke overnemen. “Het is een mix van cultuur en sport in Gorredijk”, aldus Atty Ekema. “Als teken dat beide sectoren oog hebben voor elkaar en ook iets voor elkaar kunnen betekenen.” 

Namens Voetbalvereniging Gorredijk treedt oud-voorzitter Edwin van Opzeeland aan als leidsman voor De Vlecke. Hij dirigeert zowel een langzamer als een uptempo stuk. Datzelfde geldt voor de andere aspirant-maestro’s. Tanja Bouma vertegenwoordigt volleybalvereniging REVA en Trijntje de Vries hanteert de dirigeerstok namens gymnastiekvereniging Stânfries. De vierde gastdirigent is Henk Mulder die namens De Skâns zijn opwachting maakt. 

Hun prestaties worden zaterdagavond beoordeeld door een deskundige jury. De afgelopen weken repeteerden alle vier dirigenten een aantal keren met De Vlecke en daarbij kregen ze volop tips van ‘collega’ Dineke. 

Maandagavond bij een van de laatste voorbereidingen oogstten de dirigenten zelfs applaus van de leden van het korps. De Vlecke speelt onder leiding van Dineke nog een aantal nummers. De presentatie is in handen van Arend Waninge. Entree: 5 euro. 

skans.nl

Meer SA!

Afbeelding
Vreemde gasten in Bakkeveen Cultuur 32 minuten geleden
Afbeelding
Rentevaste periode Column 5 uur geleden
Afbeelding
De duurzame broers van De Broerderij Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Het Bontebos aanwezig op Foodfestival Bontebok Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Alliade voegt zorg samen onder één naam Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel zoekt Deutz liefhebbers Cultuur 29 jun, 14:39
Afbeelding
Gemeentesecretaris Opsterland vertrekt Nieuws 29 jun, 13:09
Afbeelding
Al in de derde klas geslaagd voor Engels Nieuws 29 jun, 12:45