Maestro in De Skâns met De Vlecke
Maestro in De Skâns met De Vlecke Sietse de Boer

Maestro in Skâns verbindt sport en cultuur

Cultuur

GORREDIJK Muziekvereniging De Vlecke uit Gorredijk speelt al jarenlang onder leiding van Dineke Griek. Maar komende zaterdag (21 mei; 20.15 uur) staan er ineens hele andere dirigenten voor het orkest. 

Geïnspireerd door het televisieprogramma Maestro nodigde De Skâns vier gastdirigenten uit die ieder twee nummers lang de leiding van De Vlecke overnemen. “Het is een mix van cultuur en sport in Gorredijk”, aldus Atty Ekema. “Als teken dat beide sectoren oog hebben voor elkaar en ook iets voor elkaar kunnen betekenen.” 

Namens Voetbalvereniging Gorredijk treedt oud-voorzitter Edwin van Opzeeland aan als leidsman voor De Vlecke. Hij dirigeert zowel een langzamer als een uptempo stuk. Datzelfde geldt voor de andere aspirant-maestro’s. Tanja Bouma vertegenwoordigt volleybalvereniging REVA en Trijntje de Vries hanteert de dirigeerstok namens gymnastiekvereniging Stânfries. De vierde gastdirigent is Henk Mulder die namens De Skâns zijn opwachting maakt. 

Hun prestaties worden zaterdagavond beoordeeld door een deskundige jury. De afgelopen weken repeteerden alle vier dirigenten een aantal keren met De Vlecke en daarbij kregen ze volop tips van ‘collega’ Dineke. 

Maandagavond bij een van de laatste voorbereidingen oogstten de dirigenten zelfs applaus van de leden van het korps. De Vlecke speelt onder leiding van Dineke nog een aantal nummers. De presentatie is in handen van Arend Waninge. Entree: 5 euro. 

skans.nl

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 6 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 6 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 6 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column gisteren
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26