Green Apple.
Green Apple. Green Apple.

Feest met ‘Freonen fan De Kompenije’

Cultuur
Het is zaterdagavond 17 november feest in mfc De Kompenije in Jubbega. Onder de naam ‘Freonen fan De Kompenije’ staan er de hele avond lokale muzikanten op het podium.
“It is eins in bytsje basearre op ‘De Vrienden van Amstel Live”, vertelt Anneke Lukkes, de nieuwe manager beheer van De Kompenije. Doel van de avond is een laagdrempelig feest voor iedereen in het dorp. Met muziek voor alle leeftijden. “En dat makke troch minsken út it doarp.” Als het aan Lukkes ligt, is dit het begin van een nieuwe traditie. “De Kompenije is echt it sintrum fan it doarp. Dat wolle wy hieltyd mear útstrielje. En dêr heart in jierlikse feestjûn by.”
Op het programma staat onder andere een optreden van Green Apple met het programma Nostalgia. De in de jaren zestig en zeventig populaire band in Jubbega en verre omgeving trad in 2017 voor het eerst sinds 1976 weer op tijdens de Expansie. De bandleden hebben de smaak sindsdien weer te pakken. Andere Jobbegeaster muzikanten die optreden tijdens Freonen fan De Kompenije zijn Sano & Danis met Friese, Amerikaanse en Ierse covers. Derde Freon op het podium is Drive-In Disco First Flash.
Voor de enkele maanden geleden aangetreden Lukkes is het muziekevenement onderdeel van haar plan van aanpak om De Kompenije nog nadrukkelijker op de kaart te zetten. “Wy binne der foar it doarp en dan moat it doarp ek witte dat wy der binne.” Lukkes is volop in overleg met gebruikers van De Kompenije om samen te kijken hoe nieuwe initiatieven te ontwikkelen en hoe meer deelname aan bestaande activiteiten te krijgen. “Dat is net in útwurke plan, mar ynspylje op wat sich oantsjinnet.”
Freonen fan De Kompenije op zaterdag 17 november begint om 21.00 uur. De zaal is een half uur eerder open. De toegang bedraagt in de voorverkoop 5 euro, aan de kassa 7,50 euro.

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 8 uur geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 15 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 18 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 18 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39