Afbeelding

Leefstijlverandering

Column

Hoe is het begin februari met uw goede voornemens? Nog bezig ze vooruit te schuiven? Bijvoorbeeld omdat u niet weet hoe en waar te beginnen? 

Het (opnieuw) werken aan een gezondere leefstijl is een van de meest voorkomende goede voornemens. Gezonder eten, minder snoepen, meer bewegen. Soms is er een van tevoren bedacht plan, anderen gaan gewoon aan de slag. Maar hoe begin je aan een blijvende leefstijlverandering? Ten eerste: stel realistische en haalbare doelen. Na jaren niet sporten, is het niet realistisch om dat nu vier keer per week een uur te gaan doen. Begin met een kleiner doel en breid dit uit wanneer het goed gaat. 

Verander niet alles in één keer. Nieuwe gewoontes aanleren kost tijd. Begin bijvoorbeeld met het gezonder maken van één maaltijd of tussendoortje en bouw dit uit. Wij begeleiden veel voedings- en leefstijlveranderingen. Geen streng dieet als basis, maar kleine aanpassingen in de leefstijl die ook op lange termijn zijn vol te houden. Dat voorkomt het welbekende ‘jojo-effect’. Het stellen van de juiste kleine en haalbare doelen, zorgt uiteindelijk voor een duurzaam gewichtsverlies. 

Bij ons kunt u ook deelnemen aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Een tweejarig traject waarbij u samen met onze GLI-coach en andere deelnemers werkt aan het behalen én behouden van uw doelen omtrent gewicht. Waarbij we verder kijken dan alleen de cijfers op de weegschaal. Lekkerder in je vel zitten en meer energie hebben zijn ook belangrijke doelen. Het GLI-traject wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, een verwijzing van de huisarts is wel nodig.

Zeer binnenkort start een nieuwe GLI-groep. Interesse? Zoek dan contact: 0513-462 862 of info@dietistgorredijk.nl.

Kim de Vries

Diëtist Gorredijk

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 13 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 17 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36