Afbeelding

Andere leningen

Column

Het afsluiten van een hypotheek brengt kosten met zich mee. Voor kleinere bedragen, bijvoorbeeld voor verduurzaming of levensloopbestendig maken van de woning, zijn er ook goedkopere alternatieven.

De SVn Blijverslening (maximaal 10.000 euro) kent een looptijd van tien jaar. De rente (2,3%) staat tien jaar vast. Er geldt wel een inkomenstoets, maar de waarde van de woning telt niet mee. Er zijn geen afsluitkosten. 

De SVn Verzilverlening voor (bijna) pensioengerechtigden is maximaal 20.000 euro. Er zijn geen maandlasten, de rente wordt bij de schuld opgeteld. Er is geen inkomenstoets, wel een woningwaardetoets in verband met de benodigde overwaarde. De afsluitkosten bedragen 500 euro. 

De Energiebespaarlening via het Warmtefonds (maximaal 20.000 euro) kent een looptijd van 7, 10, 15 of 20 jaar. De rente (circa 4,5%) staat vast. Wel een inkomenstoets, geen toets op de waarde van de woning. Bij een (gezamenlijk) inkomen tot 48.625 euro is de rente 0%. Er zijn geen afsluitkosten. 

Bij regulier consumptief krediet is de rente 5 tot 9%, afhankelijk van de (financiële) situatie van de aanvrager. De looptijd is meestal tien jaar. Wel inkomenstoets, geen woningwaardetoets en er zijn geen afsluitkosten. Een hypotheek kent hogere kosten, maar met een looptijd van bijvoorbeeld dertig jaar kunnen de maandlasten lager zijn dan bij bovenstaande alternatieven met een kortere looptijd. 

Ik help je graag bij het inzichtelijk maken van jouw mogelijkheden. Onder andere via een webinar op 15 februari. Houd de aankondigingen in deze krant en online in de gaten.
                                       

 Christiaan Schipper

Hypotheekhouse Gorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Nieuwe gemalen bij Terwispel en Gorredijk Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Smullen van gratis pannenkoeken Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Oproep: aandacht voor Indië-weigeraars en onderduikgevers Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Nipte zege Wispolia op hekkensluiter Sport 19 mrt., 19:44
Afbeelding
Staartclubs Blue Boys en Tijnje roeren zich Sport 19 mrt., 18:12
Afbeelding
LDODK plaatst zich voor play-offs Sport 19 mrt., 08:49
Afbeelding
Dekker is ook zonder WR tevreden Sport 18 mrt., 18:11
Afbeelding
Weekendtip: Sjonge Jonge in Witte Kerk Cultuur 18 mrt., 09:18