Afbeelding

Andere leningen

Column

Het afsluiten van een hypotheek brengt kosten met zich mee. Voor kleinere bedragen, bijvoorbeeld voor verduurzaming of levensloopbestendig maken van de woning, zijn er ook goedkopere alternatieven.

De SVn Blijverslening (maximaal 10.000 euro) kent een looptijd van tien jaar. De rente (2,3%) staat tien jaar vast. Er geldt wel een inkomenstoets, maar de waarde van de woning telt niet mee. Er zijn geen afsluitkosten. 

De SVn Verzilverlening voor (bijna) pensioengerechtigden is maximaal 20.000 euro. Er zijn geen maandlasten, de rente wordt bij de schuld opgeteld. Er is geen inkomenstoets, wel een woningwaardetoets in verband met de benodigde overwaarde. De afsluitkosten bedragen 500 euro. 

De Energiebespaarlening via het Warmtefonds (maximaal 20.000 euro) kent een looptijd van 7, 10, 15 of 20 jaar. De rente (circa 4,5%) staat vast. Wel een inkomenstoets, geen toets op de waarde van de woning. Bij een (gezamenlijk) inkomen tot 48.625 euro is de rente 0%. Er zijn geen afsluitkosten. 

Bij regulier consumptief krediet is de rente 5 tot 9%, afhankelijk van de (financiële) situatie van de aanvrager. De looptijd is meestal tien jaar. Wel inkomenstoets, geen woningwaardetoets en er zijn geen afsluitkosten. Een hypotheek kent hogere kosten, maar met een looptijd van bijvoorbeeld dertig jaar kunnen de maandlasten lager zijn dan bij bovenstaande alternatieven met een kortere looptijd. 

Ik help je graag bij het inzichtelijk maken van jouw mogelijkheden. Onder andere via een webinar op 15 februari. Houd de aankondigingen in deze krant en online in de gaten.
                                       

 Christiaan Schipper

Hypotheekhouse Gorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Renovatie sporthal Kortezwaag jaar vertraagd Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Grindpalen als fundering onder wegen Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Meidendag bij voetbalvereniging ODV Wijnjewoude Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Langezwaag laat zege in slotminuut glippen Sport 21 apr, 17:04
Xander Wagenaar omspeelt de doelman en is op weg naar één van zijn drie doelpunten tegen Franeker.
RWF zet met ruime zege opmars voort Algemeen 20 apr, 19:35
Afbeelding
Weekendtip: Fling in Kerkje Schurega Cultuur 20 apr, 12:37
Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 19 apr, 20:07
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 19 apr, 20:06