Afbeelding
Nel Wierenga

Op stap

Column

‘Zit m’n dasje goed, zit m’n jasje goed? Vader gaat op stap!’

De geweldige tekst van Toon Hermans over een degelijke huisvader die nog eens de bloemetjes buiten gaat zetten. ik moest er vorige week ineens aan denken toen ik in Ahoy met zo’n vijftienduizend Vrienden van Amstel stond. Zo’n stadionconcert, ik had er nooit zoveel mee. 

Maar vrouw en vrienden wilden graag en dan ben ik niet te beroerd om mee te gaan. Altijd nieuwsgierig, nietwaar. En eerlijk is eerlijk, het is een belevenis. De drukke snelwegen op donderdagmiddag zorgden voor een reis van bijna vier uur. Het geplande etentje vooraf werd daardoor een ordinair bakkie patat met een broodje bal. 

En daar zaten we dan. Op een stoeltje in de tweede ring. Ver van de feestvloer. Bijna drie en een half uur non-stop optredens. Rondé, Lucas & Steve, Flemming en Emma Heesters; ik kende ze niet. Onze naar schatting 35 jaar jongere buurvrouw moest hard lachen toen we haar een keer vroegen wie nu op het podium weer haar best deed. 

Gelukkig waren ook Anita Meyer, Henk Westbroek, Frank Boeijen, Barry Hay en anderen die al wat langer mee- lopen van de partij. Herkenning van afstand was weleens lastig. Grote schermen ontbraken, maar gooien ze de strot open, dan is herkenning niet zo moeilijk meer. Tussendoor wat heen en weer scharrelen voor een paar consumpties en de avond is compleet. 

Iedereen komt na afloop op hetzelfde moment in de parkeergarage, dus dat stopt op. Raampje open, muziek op luid. Het feest ging nog even door. Om half drie ’s nachts waren we weer thuis. Met dank aan de chauffeur.

‘En als hij thuis in zijn flanel staat, staat ie te barsten van de slaap’

Een dag met op een paar uur na het klokje rond. Het was de volgende dag even doorbijten. Maar ik weet nu wel hoe Emma Heesters en Lucas & Steve klinken.

Arend Waninge 

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 11 uur geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 17 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 20 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 20 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39