Jantine Leenstra
Jantine Leenstra Sietse de Boer

Uitlaten in het donker

Column

Ook in deze tijd van het jaar wil uw hond graag een paar keer per dag naar buiten om zijn behoefte te doen en in beweging te zijn. Ook al is het koud en donker. Maar daar is een oplossing voor. Bijvoorbeeld een Flectacoat-hondenjasje. Dat is gemaakt van thermo-isolerend materiaal. Het helpt uw trouwe viervoeter om op temperatuur te blijven. 

Bovendien is de jas eenvoudig aan te doen. En het jasje is ook nog eens volop reflecterend. Daardoor zijn u en uw hond in het donker goed te zien. Wel zo goed voor uw eigen veiligheid en die van de overige weggebruikers. Want ook al loop je nog zo voorzichtig aan de kant, niet iedere automobilist is er even goed op bedacht.

Er zijn meer oplossingen om de zichtbaarheid van de hond te verbeteren. De meeste halsbanden zijn reflecterend, maar dat heeft alleen effect als er licht op schijnt. Nog beter is een lichtgevende halsband. Met een druk op de knop geeft de halsband stralend licht in veel verschillende kleuren. Ook is het mogelijk het licht te laten knipperen. Opladen van de halsband gaat eenvoudig met een usb-aansluiting. Ook zijn er losse lampjes in de handel die eenvoudig aan de halsband zijn vast te klikken.

Maar zichtbaarheid van de hond alleen is niet voldoende. Ook voor het baasje is het belangrijk om in het donker gezien te worden. De gele reflecterende hesjes zijn natuurlijk de oplossing. Ze zijn in alle maten beschikbaar. En een lampje aan de mouw geeft nog wat extra verlichting.

Discus denkt graag even met u mee. Ook over de zichtbaarheid in het donker.

Jantine Leenstra

Discus Gorredijk

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 14 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 18 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36