erna jansen header
erna jansen header

Bikergroet

Column

Van heinde en verre zijn ze gekomen om A3 de laatste eer te bewijzen. Tijdens het uitoefenen van zijn passie zijspanrijden is hij plotseling uit het leven weggerukt. 

Een prachtig kleurrijke man, biker in hart en nieren. Veel motorvrienden hebben hun intrek genomen in een plaatselijk hotel, om op tijd te kunnen zijn. Vandaag is het zover. Het is alsof de wereld stilstaat en het ‘gewone’ dagelijkse leven er niet toe doet. 

Rond het middaguur zijn de weergoden ons goed gezind. De intense stilte die er heerst, wordt onderbroken door de geluiden van een breed scala aan arriverende ronkende, dampende, kleurrijke motoren. De eerste bikers stellen zich op, op de hen aangewezen plek. Sommige motorrijders blijven op hun machines zitten, anderen omhelzen en condoleren de familie en elkaar. De verslagenheid is immens. 

Bikers krijgen een goudkleurige rouwband uitgereikt en nemen hun plaatsen in. Een golf van ontroering gaat door de menigte wanneer de rouwmotor zijn positie voor het uitvaartcentrum inneemt en zijn motorvrienden A3 naar het zijspan dragen. Dan vertrekt de lange stoet van motorrijders via een speciale route naar het crematorium. 

Er zijn al gasten aanwezig als we de stoet in de verte zien aankomen. Het geluid is even oorverdovend als indrukwekkend, wanneer de bikers zich aan weerszijden van de oprijlaan opstellen en een erehaag vormen. Alle gashendels gaan open zodra A3 op het zijspan door de erehaag naar de ingang rijdt. Achter zijn kinderen aan, die zijn foto en helm met trots en respect dragen.

In een afgeladen aula ‘gaat het dak eraf’, als alle gasten op initiatief van Aneke, zijn partner, klappen en luidkeels meezingen met ‘Oerend Hard’ van Normaal. Een laatste groet in stijl.

Erna Jansen

Jansen Uitvaartzorg

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 16 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 17 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 17 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 24 apr, 12:29
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26