Afbeelding

Daan’s gezonde gedachten

Column

Manlief had vlak voor onze vakantie plotseling een enorm opgezet en zeer pijnlijk wang. Zoals altijd kwam ik aanzetten met allerlei natuurlijke hulpmiddelen. Alleen was ik het met de frequentie van inname lang niet eens. Hij besloot in het weekend naar de huisartsenpost te gaan en kwam terug met antibiotica.  

Zelf weten, maar ik kon het niet laten om te zeggen ‘met wat ik je heb gegeven moet je het kunnen redden of er is iets anders aan de hand’. Binnen no time was zijn hele darmflora in de war, heftige buikpijn en dunne ontlasting. Zijn hele weerstand ging onderuit en hij voelde zich nog ellendiger dan hij al was. Nog een andere antibiotica geprobeerd om zijn darmen te ontzien, maar geen verbetering, ondertussen zelfs zwarte ontlasting.

Dat baarde me zorgen en dus belde ik de huisartsenpraktijk. Direct komen, werd er gezegd. De huisarts pakte door en verwees hem naar het ziekenhuis, de zwelling nam niet af. Daar bleek dat er nog een wortel van een circa veertig jaar geleden getrokken verstandskies rondzwierf. Het had niet veel langer moeten duren.

Na het weghalen van de oorzaak, konden we twee dagen later toch nog met vakantie. Hij had de MKA-chirurg tijdens controle uitvoerig bedankt en zich geëxcuseerd voor zijn woordenstroom tijdens de hele operatie. Zijn weerstand en darmen prepareerden we verder zelf weer met de middelen die wij dagelijks adviseren. 

Typisch een voorbeeld van wat wij nou precies bedoelen: samenwerken! Arts en drogist hebben elkaar nodig. Maar geef elkaar een beetje de ruimte en keuzevrijheid, dan komen we vanzelf ergens in het midden uit zonder al dat geruzie tot zelfs buitensluiten van mensen.

Geef elkaar een beetje de ruimte!

Daan!

Daan’s Drogisterij Gorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Volop goals bij zondagamateurs Sport 2 okt, 17:44
Afbeelding
Punt Read Swart in eerste thuisduel Sport 2 okt, 17:31
Afbeelding
Tialda Hoogeveen nije Berneboeke-ambassadeur Cultuur 2 okt, 16:23
Afbeelding
Aldi wil procedure Gorredijk versnellen Ondernemen 2 okt, 12:34
Afbeelding
Makkie voor LDODK tegen TOP Sport 2 okt, 10:13
Afbeelding
De Moskoupleats is weer bewoond Nieuws 2 okt, 10:07
Afbeelding
Griet en Piter in De Skâns Cultuur 1 okt, 12:22
Afbeelding
Groot baggerproject rond Jubbega Nieuws 1 okt, 11:49