Afbeelding
Nel Wierenga

Welkom

Column

Afgelopen week de dienstfiets maar weer een paar keer van stal gehaald. De tijd van het jaar vraagt erom. Mijn lichaam ook. 

Op woensdagavond naar Tijnje voor de 4 mei-herdenking, dat was vanuit Terwispel snel te doen. Een bijzondere avond. Zolang Sa! bestaat, probeer ik ieder jaar bij een herdenking te zijn in een van de dorpen in ons verspreidingsgebied. Dat is nooit een straf en altijd indrukwekkend. Belangrijk dat we blijven herdenken. Zeker nu.

Zaterdagmiddag wachtte in Wijnjewoude een officiële opening. Een stukje verder fietsen. Maar als je dan toch in het weekend even aan het werk moet, dan is het maar beter het nuttige met het aangename te combineren. En je weet vooraf dat het altijd tot positieve reacties leidt als je zo komt aanfietsen.

Het was mooi weer. Het was een mooi project. De betrokken bewoners en vrijwilligers waren blij dat het allemaal eindelijk klaar was. Het draaiorgel zorgde voor vrolijke klanken. De stemming zat er goed in. En het gaf ook de gelegenheid een drukke wethouder bij een kopje koffie nog wat vragen te stellen over actuele kwesties. Altijd goed.

De voorzitter van de werkgroep van het project stuurde de redactie meerdere mails. Het was een bijzonder project en de werkgroep zou de aanwezigheid van de Sa! erg op prijs stellen. Daar zijn we gevoelig voor, niets menselijks is ons vreemd. Dus waren we er.

De voorzitter was inmiddels begonnen met zijn toespraak. Hij was nog niet aan het inhoudelijke deel toe, maar heette verschillende aanwezigen welkom. Ik was nog wat aan het ginnegappen met de dienstdoende fotograaf en ging toen pas zitten. Gekraak volgde, de stoel bezweek. Als gevolg van zijn of mijn conditie. Iedereen keek om. “En dat is de man fan de krante. Ek wolkom.”

Arend Waninge

Meer SA!

Afbeelding
ODV op valreep naast Koostertille Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Laat je niet oplichten, ook niet digitaal Column 19 uur geleden
Afbeelding
Tynje brengt ode aan Freddy met Iepenloftspul Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Marianne Pen krijgt Fairtrade certificaat Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Kijk: de derde NoSa! NoSa 31 mrt., 17:42
Afbeelding
Start vlooienmarkten in Bakkeveen Cultuur 31 mrt., 16:21
Afbeelding
Bakkeveen vecht voor hachje in derde klas Sport 31 mrt., 16:00
Afbeelding
Renovatie van de trap Column 31 mrt., 12:59