Afbeelding

Column: Hooikoorts en de fysiotherapeut

Column

Ruim vier miljoen Nederlanders hebben klachten die te relateren zijn aan hooikoorts; het gaat om circa twintig procent van de bevolking. De slijmvliezen produceren dan veel meer slijm. Allergische reacties en kenmerkende hooikoortssymptomen zijn loopneus of verstopte neus, tranende of jeukende ogen, jeukend verhemelte, niesbuien, hoesten, benauwdheid en koortsig gevoel. 

U verwacht het misschien niet, maar de fysiotherapeut kan helpen bij hooikoortsklachten, door het toepassen van medical tape. Deze tape is rekbaar; wanneer het is aangebracht, tilt het de huid een klein beetje op. Hierdoor wordt de druk verlaagd, het ruggenmerg geprikkeld en de bloedcirculatie in dat gebied verbeterd. Bij hooikoorts spelen de longen een belangrijke rol. De tape heeft een kalmerende werking doordat dit de huidsensoren stimuleert, waardoor het zenuwstelsel wordt geprikkeld. Daarmee worden de ademhalingsspieren en de longen beïnvloed. En dat leidt weer tot minder allergische reacties van de ogen, longen en neusvliezen. 

Hooikoortstape bevat geen medicinale toevoegingen, door gebruik van de tape kan het medicijngebruik juist worden verminderd of stopgezet. 

Na een eerste keer hooikoortstape plakken is vaak al direct een positief effect merkbaar. Hooikoortsklachten verminderen dankzij de tape aanzienlijk. Gebleken is dat, door een tweede hooikoortsfysiotape toe te passen na een week, de klachten nog verder afnemen.

Maak gerust een afspraak.  

Jeroen de Jong

Fysio Gorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Spannende jacht in Gorredijk Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Meld je nu aan voor webinar: waarom in 2024 een woning kopen? Ondernemen 12 uur geleden
Afbeelding
Fedde en Lieke Column 17 uur geleden
Wethouder Durk Durksz en Warner de Leeuw van ELAN
Parkeerverbod geldt niet voor scholeksters Nieuws 19 uur geleden
Gjalt Wijma.
'Lekker de zorgen van je af fietsen' Nieuws 22 uur geleden
Xander Wagenaar juicht na zijn winnende treffer tegen Opende. De middenvelder gelooft nog volop in lijfsbehoud van RWF in de derde klasse B.
RWF wil zware nacompetitie ontlopen Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen doortrappen van start Sport 22 uur geleden
De vijfendertig kilometer lange mountainbikeroute wordt onderhouden door vrijwilligers.
Mtb-routes worden elk jaar stukje beter Sport 27 mrt, 14:27