"Welkom Sinterklaas in het mooie en bruisende Gorredijk."
"Welkom Sinterklaas in het mooie en bruisende Gorredijk." Foto's: Siebe Kuipers

Kletsnatte intocht van Sinterklaas in Gorredijk

Algemeen

GORREDIJK “Dit is het hoogtepunt van het jaar, zeker volgens mijn thuisfront.” Zeker ook als je ziet hoeveel mensen er ondanks de stromende regen zijn gekomen om Sinterklaas in Gorredijk te verwelkomen, zegt burgemeester Andries Bouwman. Het was de eerste keer dat hij als burgemeester van Opsterland de goedheiligman mocht ontvangen.

Kinderburgemeester Mirre Kanters vergezelde de burgemeester, zij overhandigde de Sint later de sleutel van zijn logeerplek in Museum Opsterlân. En het mooie is, zegt Atty Ekema van De Skâns, dat ze met z’n zessen Sinterklaas binnenhaalden. Want ook Anton de Bruin van winkeliersvereniging Whi, René Hooghiemstra van Plaatselijk Belang Gorredijk, Koos Föllings van het museum en Atty zelf spraken de Sint toe.

Een half uurtje eerder dan verwacht vanwege de stromende regen, kwam de Sint op de Tjerk Hiddes het centrum binnenvaren. Ondanks aankondigingen op socials en website, bleek niet iedereen op de hoogte van het vervroegde tijdstip. Terwijl drommen ouders met kinderen, onder kleurrijke paraplu’s, zich alweer huiswaarts begaven, verbaasde een gezin met jonge kinderen zich op de parkeerplaats aan het Hofland. Vader klapte net de buggy uit, moeder haalde de kids uit de auto. “Kijk, ze komen allemaal al terug”, zegt zij. Waarop ze vragen aan voorbijgangers: gaat de intocht niet door? “Nee echt, hij is er al?” Dan maar terug in de auto. Ze lijken het niet erg te vinden want inmiddels komt de regen met bakken uit de lucht.

Ondanks die regen maakte Sinterklaas met zijn Pieten toch nog een wandeling door het centrum om even later bij De Skâns aan te komen waar hij samen met zijn Pieten een voorstelling gaf.

Mirre Kanters en Andries Bouman, kleine en grote burgemeester.

Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50