Het plan voor appartementen aan de Schoolweg in Jubbega
Het plan voor appartementen aan de Schoolweg in Jubbega Impressie: Sytze van der Wal

Bouw appartementen Jubbega stap dichterbij

Algemeen

JUBBEGA Het college van B en W van de gemeente Heerenveen heeft groen licht gegeven voor de bouw van woningen op de voormalige schoollocatie aan de Schoolweg in Jubbega. Hier komen tien sociale huurappartementen, twee vrijstaande woningen en een twee-onder-een kapwoning.

Sinds 2012 is de locatie aan de Schoolweg al in beeld als bouw locatie. Nadat er weinig belangstelling bleek te zijn voor de kavels, is met dorpsbewoners gekeken hoe het aanbod beter kan aansluiten bij de wensen uit het dorp. Daar is een plan uit voortgekomen waarin ook plaats is voor appartementen. Over de bouw van de appartementen door ontwikkelaar AAPEX moet de raad nog een definitief besluit nemen. Voor dit deel van het plan is een uitgebreide procedure omgevingsvergunning nodig. 

De ontwikkelaar is de eerste tien jaar verplicht de appartementen sociaal te verhuren. Daarna is het ook mogelijk dat de appartementen wanneer een huurder vertrekt verkocht wordt.

De kavels voor de vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen gaan al in de verkoop. De vrijstaande kavels zijn beschikbaar voor particulieren. Voor de twee-onder-een kap kavels gaat Heerenveen op zoek naar een aannemer/projectontwikkelaar. De Heerenveen hanteert grondprijzen van 150 tot 175 euro per m2. De gemeente beseft dat deze prijzen hoger liggen dan men in Jubbega gewend is, maar stelt dat de prijzen marktconform zijn.  

De verwachting is dat de bouw begin 2024 van start kan gaan.  Over de bouw van de appartementen door ontwikkelaar AAPEX moet de raad nog een definitief besluit nemen. Voor dit deel van het plan is een uitgebreide procedure omgevingsvergunning nodig. 

Wethouder Jaap van Veen: “De bouw van appartementen was met name een wens van ouderen die kleiner willen wonen. Zo kunnen ze in eigen dorp blijven wonen. Daarnaast biedt het plan ruimte voor de bouw van particuliere vrijstaande woningen en voor de projectmatige ontwikkeling van twee-onder-een-kapwoningen. Op deze manier kunnen we inwoners met verschillende woonwensen helpen aan een woning.”

Meer SA!

Afbeelding
Herfst in de zomer Column 13 minuten geleden
Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 19 minuten geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws gisteren
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur gisteren