Afbeelding

Weekendtip: Nieuwjaarsconcert Fries Symfonie Orkest met Mnnnzngvrngng

Algemeen

BEETSTERZWAAG Het Fries Symfonie Orkest (FSO) speelt zondag 22 januari (16.00 uur) het nieuwjaarsconcert in de Ontmoetingskerk. Het FSO werkt hiervoor graag samen met muzikanten, dansers en acteurs uit de regio, dit keer is er samenwerking gezocht met de veertienkoppige Mnnnzngvrngng (Mannenzangvereniging) uit Beetsterzwaag onder leiding van Liesbeth van Dongen. 

Eerder werd tijdens een nieuwjaarsconcert samengewerkt met zangeres Lysbeth Riemersma en haar dochter Sietske Kleine Schaars en troubadour Adri de Boer. Voor de uitgenodigde gastmusici is het vaak voor het eerst dat ze met orkestbegeleiding spelen. Zo wordt vaak ander publiek aangetrokken. 

Op het programma staan werken van Reinecke, Mendelssohn, Ponchielli en Strauss die door het FSO worden uitgevoerd. Daarnaast wordt een aantal liederen gezongen met orkestbegeleiding, onder andere ‘Fûgel’ van Adri de Boer, ‘Tourdion’ van Attaingnant en ‘Pacem”van Dengler. Alle liederen zijn gearrangeerd door de dirigent van het FSO, Gerhart Drijvers. Kaarten via fso.nl. Entree: 17,50 euro; t/m 17 jaar 10 euro.

Meer SA!

Afbeelding
Uitje in cabrio Nieuws 17 minuten geleden
Afbeelding
Flaeijel bij dagbesteding Aardemahuys Nieuws 22 minuten geleden
Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 22 uur geleden