Afbeelding
Sietse de Boer

Meedenken over Opsterlandse burgemeester

Algemeen

BEETSTERZWAAG De gemeente Opsterland maakt zich op voor een zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad begeleidt deze procedure. Inwoners van de gemeente kunnen ook meepraten. 

Opsterland heeft nu met Lex Roolvink een tijdelijke burgemeester. Hij werd benoemd als waarnemer na het vertrek van burgemeester Ellen van Selm naar Purmerend.

De vertrouwenscommissie roept Opsterlanders op om een enquête in te vullen en daarmee het profiel van de nieuwe burgemeester te bepalen. Voorzitter van de vertrouwenscommissie Bareld van der Meer hoopt op veel reacties: “De boargemaster is der foar alle ynwenners fan Opsterlân. Foar ús is it hiel wichtich om ek it lûd fan ús ynwenners te hearren.” 

Van 23 december tot 9 januari kan iedereen via www.opsterland.nl/nieuweburgemeester de enquête invullen. De inbreng van inwoners neemt de vertrouwenscommissie mee in de profielschets. 

De benoemingsprocedure voor een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester start met het opstellen van een functieprofiel door de vertrouwenscommissie. Na het vaststellen van het profiel wordt stelt de Commissaris van de Koning de vacature open. 

Meer SA!

Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 1 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 2 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 23 uur geleden
Rudy Van Den Broeck en Marijke Dierick van Appels Korfbalclub vermaakten zich prima in Jubbega.
Belgische korfballers genieten in Jubbega Sport gisteren
Christiaan Schipper
AI in hypotheekadvies: samen sterker Column gisteren
Afbeelding
Sonsorloop jeugdspelers bij Heerenveen Sport 18 apr, 09:02
Afbeelding
Fries Fondsen Forum in Gorredijk Nieuws 18 apr, 09:01