Afbeelding
Eduardus Lee

Weekendtip: Combattimento in Bonifatiuskerk

Algemeen

OLDEBERKOOP Barokensemble Combattimento treedt op zaterdag 10 september (20.00 uur) op in de Bonifatiuskerk met het programma ‘Händel in Italië’. Het ensemble is al vele jaren een begrip in de wereld van de barokmuziek en speelt bekende en onbekende werken uit de zeventiende en achttiende eeuw. Deze vormen de kern van het repertoire en dan vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. 

Centraal in het programma staan een aantal stukken die de jonge Georg Friedrich Händel schreef tijdens zijn verblijf in Italië (1706-1710). Hij wijdde zich daar vooral aan de vocale muziek en hij schreef een groot aantal werken waarin hij een virtuoze beheersing van de modernste Italiaanse genres laat horen.

Verder klinkt er muziek van enkele grootheden die Händel in Italië leerde kennen en die hem zeker ook inspireerden: te Venetië Gasparini en Vivaldi, te Rome Scarlatti en Corelli. Reserveren via muziekopstapel@gmail.com. Entree: 25 euro; tot 21 jaar 10 euro (incl. consumptie). muziekopstapel.nl

Meer SA!

Afbeelding
Uitje in cabrio Nieuws 54 minuten geleden
Afbeelding
Flaeijel bij dagbesteding Aardemahuys Nieuws 59 minuten geleden
Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 22 uur geleden