Afbeelding
Willy Wilpstra

Unieke line-up Dodo Festival Bakkeveen

Algemeen

BAKKEVEEN Vier powerknallers staan donderdag 18 augustus op het podium van het Dodo Festival in Bakkeveen: coverbands van Queen, Billy Joel, Bob Marley en ABBA. “Een unieke line-up, waarvoor we graag een extra dag aan ons festival plakken”, zegt  organisator Warner Koiter.

Al heel wat jaren trekt het Dodo Festival grote artiesten. Traditiegetrouw staat het dorp op de laatste vrijdag en zaterdag van de bouwvak in het teken van muziek, gezelligheid en verrassende activiteiten op het festivalterrein. Dit jaar is het ook op donderdag feest in Bakkeveen. “Nadat we twee jaar stil hebben gelegen door het coronavirus, is het hoog tijd om te knallen. Drie dagen feest leek ons een uitstekend idee.”

Een kopie van de Ziggo Dome

De invulling van deze extra festivaldag op donderdag was snel gevonden. Toen de organisatie van het Dodo Festival zag hoe groot het succes was van het tv-programma Battle of the Bands, groeide langzaam het plan om deze finalisten ook naar Bakkeveen te halen. “Een uitdaging waar we vol voor zijn gegaan. En met succes, want de vier finalisten van Battle of the Bands staan na de Ziggo Dome ook bij ons op het podium.”

Voor jong en oud

Ook op vrijdag- en zaterdagavond trakteert de organisatie haar bezoekers op een groot aantal bekende namen. Zo kan er vrijdag genoten worden van onder andere Django Wagner, Danny Paradero en Steam Sister. Op zaterdag is het podium voor Vangrail, Pater Moeskroen, de Daredevils en de Outsiders. “We hebben dit jaar wederom ons best gedaan om een line-up te verzorgen voor jong en oud. Want dat is kenmerkend voor het Dodo Festival.”Bij ons is iedereen van harte welkom.”

Tweehonderd vrijkaarten via Voedselbank

Om iedereen de kans te geven om langs te komen, geeft de organisatie tweehonderd gratis kaarten weg via de Voedselbank. “Het Dodo Festival wil niemand vergeten”, legt Warner uit. “Vandaar dat we in vijftig voedselpakketten vier kaarten voor de hele familie stoppen. Mensen mogen zelf kiezen welke van de drie dagen ze langskomen. Op deze manier is het Dodo Festival een feestje voor iedereen.”

Meer SA!

Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 7 uur geleden
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw op 'rotte kies' in Gorredijk Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Renovatie sporthal Kortezwaag jaar vertraagd Nieuws gisteren
Afbeelding
Grindpalen als fundering onder wegen Nieuws 22 apr, 14:14
Afbeelding
Meidendag bij voetbalvereniging ODV Wijnjewoude Sport 22 apr, 14:13
Afbeelding
Langezwaag laat zege in slotminuut glippen Sport 21 apr, 17:04
Xander Wagenaar omspeelt de doelman en is op weg naar één van zijn drie doelpunten tegen Franeker.
RWF zet met ruime zege opmars voort Algemeen 20 apr, 19:35