bomenkap
bomenkap Sietse de Boer

Volgende week start het bosonderhoud in Olterterp

Algemeen

BEETSTERZWAAG Bosgroep Noord-Oost Nederland start volgende week met bosonderhoud op het landgoed Olterterp-Lauswolt, eigendom van verzekeringsmaatschappij a.s.r. Afgelopen voorjaar zijn alle bomen langs de fiets- en wandelpaden gecontroleerd op zichtbare gebreken zoals dood hout, scheuren en aantasting. Voor de bomen met gebreken volgt in de herfst een snoeibeurt; in enkele gevallen worden dode of zwaar aangetaste bomen verwijderd.

Op een aantal plekken worden bomen geveld om de jonge bomen ruimte te geven en een diversiteit aan boomsoorten te behouden. De bomen die geveld worden, zijn gemarkeerd met een roze ring. Ook in de jonge lanen wordt dit jaar onderhoud gepleegd: de onderste takken worden gesnoeid en dubbele toppen verwijderd. 

Tijdens de werkzaamheden blijft het bos toegankelijk voor publiek. Waar gewerkt wordt, kunnen paden tijdelijk afgesloten zijn. Eventuele schade aan paden wordt hersteld. Of alle werkzaamheden dit jaar doorgaan, is mede afhankelijk van de terreinomstandigheden.

Meer SA!

Afbeelding
Volop goals bij zondagamateurs Sport 2 okt, 17:44
Afbeelding
Punt Read Swart in eerste thuisduel Sport 2 okt, 17:31
Afbeelding
Tialda Hoogeveen nije Berneboeke-ambassadeur Cultuur 2 okt, 16:23
Afbeelding
Aldi wil procedure Gorredijk versnellen Ondernemen 2 okt, 12:34
Afbeelding
Makkie voor LDODK tegen TOP Sport 2 okt, 10:13
Afbeelding
De Moskoupleats is weer bewoond Nieuws 2 okt, 10:07
Afbeelding
Griet en Piter in De Skâns Cultuur 1 okt, 12:22
Afbeelding
Groot baggerproject rond Jubbega Nieuws 1 okt, 11:49