Werk van Jan Bodde.
Werk van Jan Bodde. Picasa

Weekendtip: slotakkoord Droom Duo’s

Algemeen

GORREDIJK Het slotakkoord van kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s is tot en met 14 augustus te zien bij Galerie Hoogenbosch in Gorredijk. Dit zevende Droom Duo is onderdeel van een reeks van in totaal zeven tentoonstellingen. Om de twee weken was er een tentoonstelling van twee professionele kunstenaars uit Noord Nederland; een dialoog tussen de twee en hun werk.

De slottentoonstelling omvat solo- en dialogenwerk van Jan Bodde, Anne Dijkstra en Paul Verheul met lijnen van verstilling. Te zien van tot en met 14 augustus (do t/m zo 13.00–17.00 uur, en op afspraak: 06-15071142 ) in Galerie Hoogenbosch, Stationsweg 66 te Gorredijk.

Jan Bodde

Jan Bodde studeerde in 1980 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten ’Academie Minerva’ in Groningen. En is sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in Baflo.Zijn werken ademen de sfeer van de schemering, de sfeer die herinneringen oproept en uitnodigt tot introspectie.
Het werk toont een imaginaire ruimte, waarin mensen en dieren stil en kwetsbaar hun plek innemen. Het is de verbeelding van het denken over leven en vergankelijkheid.


Anne Dijkstra

In haar tekeningen en publicaties vangt Anne Dijkstra haar verwondering voor de wereld. In tekst en beeld verkent ze tussenruimte – met name haar alledaagse leven en herinneringen – en nodigt ze uit tot verstilling. De thema’s die ze gebruikt zijn persoonlijk en intiem; ze besteedt aandacht aan de kleine dingen, die misschien vaak over het hoofd worden gezien, maar zo weet ze juist aan iets universeels te raken. Het werk van Anne is ingetogen en subtiel, en dat zijn haar materialen ook: ze tekent met grafiet- en kleurpotloden, gebruikt af en toe druktechnieken, en haar collage-achtige werk maakt ze op papier dat ze in haar dagelijks leven tegenkomt en verzamelt.


Paul Verheul

Abstractie is wat Paul Verheul de ruimte geeft om het grijze gebied tussen gebaar en zwaartekracht te verkennen. Verheul duikt daarbij in het materiële aspect van gebaren. Het zijn sporen van de waarneembare herinnering aan zowel opzettelijke als toevallige handelingen. Wat naar voren komt is een los schrift, onmiskenbaar in zijn bedoeling, maar bevrijd door conventies. Verheul brengt weven en schrijven bij elkaar; twee naturen die al verbonden zijn door hun lijnen en het achterlaten van sporen. Maar wat in het werk van Verheul echt de aandacht vraagt, zijn de verstilde spanningen: soms terug te vinden in materiële krachtuitoefening, dan weer een kenmerk van zijn tracering.

Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s is een initiatief van SKEP - Stichting kunst en publiek. Curator Wietske Lycklama à Nijeholt heeft voor deze kunstmanifestatie een aantal kunstenaars benaderd van wie zij het werk bewondert en heeft hen gevraagd of ze wilden exposeren in Galerie Hoogenbosch. Vervolgens heeft zij de vraag gesteld met wie ze graag zouden willen exposeren. Dat leverde integere reacties en voorstellen op die zeer de moeite waard zijn om als bezoeker te ervaren.

Meer info op: skepkunst.nl.

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 15 uur geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 21 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws gisteren
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport gisteren
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws gisteren
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39