Boerenprotest
Boerenprotest Sietse de Boer

Boeren demonstreren bij gemeentehuis

Algemeen

BEETSTERZWAAG Circa vijftig boeren verzamelden zich maandagavond bij het gemeentehuis in Beetsterzwaag. Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering riep Bert van der Brink, voorzitter van LTO Opsterland, de raadsleden op zich maximaal in te zetten om de stikstofplannen in Den Haag van tafel te krijgen. 

“In Opsterland hebben de afgelopen decennia al zeker zeventig procent stikstofuitstoot gereduceerd omdat er al veel bedrijven zijn gestopt. Bovendien zijn er rond Van Oordt’s Mersken en de Bakkeveenster Duinen ook al enkele tientallen bedrijven verplaatst. Daar komt bij de Natura 2000 gebieden in Opsterland amper stikstofgevoelig zijn en het verkeer op de wegen langs deze gebieden jaarlijks met vijf procent toeneemt.” 

De boeren vragen het Opsterlandse gemeentebestuur om samenhangend beleid waarbij aandacht is voor de waterkwaliteit, stikstof, milieu en de energietransitie. Bareld van der Meer, vicevoorzitter van de gemeenteraad nam een pamflet in ontvangst en benadrukte tegenover de boeren dat Opsterland een landbouwgemeente is en blijft. “Dat hjir safolle boeren binne, docht ús wol wat.”Meer SA!

Afbeelding
Libbe Jonkman denkt anders dan anderen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Volgende week start het bosonderhoud in Olterterp Algemeen gisteren
Afbeelding
Vakantietip: Uitgesteld Geluk in De Hartstún Algemeen 9 aug, 10:00
Afbeelding
Expositie IIsbaan yn ‘e maaitiid Algemeen 9 aug, 09:16
Afbeelding
Zomertoernooi Mahjongclub Gorredijk Algemeen 8 aug, 18:00
Afbeelding
Een en al energie in It Damshûs Algemeen 8 aug, 10:30
Afbeelding
Weekendtip: slotakkoord Droom Duo’s Algemeen 6 aug, 10:57
Afbeelding
Debuut voor kaatsers bij Freule Algemeen 5 aug, 10:11