Boerenprotest
Boerenprotest Sietse de Boer

Boeren demonstreren bij gemeentehuis

Algemeen

BEETSTERZWAAG Circa vijftig boeren verzamelden zich maandagavond bij het gemeentehuis in Beetsterzwaag. Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering riep Bert van der Brink, voorzitter van LTO Opsterland, de raadsleden op zich maximaal in te zetten om de stikstofplannen in Den Haag van tafel te krijgen. 

“In Opsterland hebben de afgelopen decennia al zeker zeventig procent stikstofuitstoot gereduceerd omdat er al veel bedrijven zijn gestopt. Bovendien zijn er rond Van Oordt’s Mersken en de Bakkeveenster Duinen ook al enkele tientallen bedrijven verplaatst. Daar komt bij de Natura 2000 gebieden in Opsterland amper stikstofgevoelig zijn en het verkeer op de wegen langs deze gebieden jaarlijks met vijf procent toeneemt.” 

De boeren vragen het Opsterlandse gemeentebestuur om samenhangend beleid waarbij aandacht is voor de waterkwaliteit, stikstof, milieu en de energietransitie. Bareld van der Meer, vicevoorzitter van de gemeenteraad nam een pamflet in ontvangst en benadrukte tegenover de boeren dat Opsterland een landbouwgemeente is en blijft. “Dat hjir safolle boeren binne, docht ús wol wat.”



Meer SA!

Afbeelding
Spannende jacht in Gorredijk Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Meld je nu aan voor webinar: waarom in 2024 een woning kopen? Ondernemen 8 uur geleden
Afbeelding
Fedde en Lieke Column 13 uur geleden
Wethouder Durk Durksz en Warner de Leeuw van ELAN
Parkeerverbod geldt niet voor scholeksters Nieuws 14 uur geleden
Gjalt Wijma.
'Lekker de zorgen van je af fietsen' Nieuws 17 uur geleden
Xander Wagenaar juicht na zijn winnende treffer tegen Opende. De middenvelder gelooft nog volop in lijfsbehoud van RWF in de derde klasse B.
RWF wil zware nacompetitie ontlopen Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen doortrappen van start Sport 17 uur geleden
De vijfendertig kilometer lange mountainbikeroute wordt onderhouden door vrijwilligers.
Mtb-routes worden elk jaar stukje beter Sport 27 mrt, 14:27