Afbeelding

Zilver voor dames Ritmische Gymnastiek Stânfries

Sport

GORREDIJK Zondag 26 juni was in Ahoy Rotterdam de grote finale voor de senioren ritmisch gymnastiek. GV Stânfries was vertegenwoordigd met twee damesgroepen die allebei een knots- en een hoepeloefening lieten zien.

Stânfries 2 beet het spits af. Deze dames waren voor het eerst dit seizoen compleet als groep. Lianne Glazema, Tessa Grijze, Minke Lyklema, Sanna Postma en Mette Tamminga lieten onder leiding van Ilja Rozenberg twee aardige oefeningen zien. Doordat ze steeds in wisselende samenstellingen trainden, miste de stabiliteit enigszins. Een mooi uitdaging voor het volgende wedstrijdseizoen.

Stânfries 1 bestaande uit Rianne de Jong, Marijke Meesters, Ilja Rozenberg, Femke Vleeshouwer, Froukje Vleeshouwer en Monique van der Werf, eindigde het hele seizoen in de middenmoot. Deze dames onder leiding van Trijntje de Vries werden geplaagd door een blessure van Ilja. Gelukkig kon ze langs de lijn wel een coachende rol vervullen. Dit resulteerde in Ahoy in een fantastisch uitgevoerde knotsoefening. Tijdens de prijsuitreiking kwam het als een aangename verrassing dat ze net boven de nummer drie bleven en dus welverdiend tweede werden.

Bij de hoepeloefening koos het team ervoor om te gaan voor de ‘flow’ van de oefening en grote risico’s te vermijden. Helaas lieten ze toch nog een paar steekjes vallen en ze vielen dan ook niet in de prijzen met deze oefening.

Na een lange tijd géén wedstrijden te hebben gehad, draaiden de dames uiteindelijk toch een mooi wedstrijdseizoen. De dames maken zich op voor de uitvoering van GV Stânfries op 8 oktober in de Skâns. Hier zijn alle ritmische oefeningen van deze dames te bewonderen.

Meer SA!

Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 8 uur geleden
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw op 'rotte kies' in Gorredijk Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Renovatie sporthal Kortezwaag jaar vertraagd Nieuws gisteren
Afbeelding
Grindpalen als fundering onder wegen Nieuws 22 apr, 14:14
Afbeelding
Meidendag bij voetbalvereniging ODV Wijnjewoude Sport 22 apr, 14:13
Afbeelding
Langezwaag laat zege in slotminuut glippen Sport 21 apr, 17:04
Xander Wagenaar omspeelt de doelman en is op weg naar één van zijn drie doelpunten tegen Franeker.
RWF zet met ruime zege opmars voort Algemeen 20 apr, 19:35