BHS foto Marije Geertsma
BHS foto Marije Geertsma Marije Geertsma

Raadsleden verbaasd over brandbrief BHS

Algemeen

GORREDIJK Opsterlandse raadsleden zijn verbaasd over de toon en het moment van de brandbrief over de Burgemeester Harmsma School, die ze onlangs ontvingen van het College van Bestuur van OSG Singelland, waar de BHS nu onder valt. 

“Wy binne ‘not amused’. Sa bot hie ik it net ferwachte”, stelt fractievoorzitter Jan van Dalen van Opsterlands Belang. Hij vindt ook niet dat de gemeente traag is. “De plannen by de BHS feroarje kear op kear. Wy moatte goed sjen wêr’t wy it jild oan útjouwe.” 

Hielke de Vries (VVD) vindt dat de school ook naar zichzelf moet kijken. “De BHS is net sa bysûnder mear as yn it ferline.” Hij is bovendien kritisch over miljoeneninvesteringen als er vraagtekens zijn over het voortbestaan van de school. “Der moat fansels wol perspektyf wêze.” Aan de andere kant begrijpt de VVD’er ook dat de school kritisch is naar het gemeentebestuur. “Der is op De Gordyk te min gebeurd de lêste jierren. It is in ratjetoe, bestjoerlike lieding is der net en wy moatte oppasse dat we net ien projekt út De Gordyk der no út tille. It giet om it totaal.” 

Zo denkt het CDA ook. Bareld van der Meer: “Wy roppe al jierren dat in totaalplan foar De Gordyk mist.” Van der Meer vindt de brief een duidelijk signaal, al is de toonzetting wel heel strak. “It komt derop del dat, at wy net snel mei jild oer de brêge komme, de BHS tichtgiet en dat dit dan ús skuld is.” 

Harm de Jong (FNP) vindt de brief niet echt constructief in de discussie. Hij twijfelt ook over het effect van een nieuw schoolgebouw. “Ik sit sels ek yn it ûnderwiis. It effekt fan in nij gebou is in pear jier. It draait om de kwaliteit fan it ûnderwiis. Dizze brief is te koart troch de bocht.” 

Joke Brouwer, fractievoorzitter van PvdA, vindt het nog te vroeg voor een oordeel. “Voldoende inzicht ontbreekt, dus moeten we het er snel over hebben. De toon van de brief heeft mij wel verbaasd. Als er goed wordt samengewerkt, is zo’n brief niet nodig. We zijn met de raad in september vorig jaar nog op de BHS langs geweest. Zij zouden daarna met een plan komen.”

Meer SA!

Afbeelding
‘t Ambyld up-to-date na jaar lange verbouwing Algemeen 2 minuten geleden
Afbeelding
Zege UDIROS ondanks matig spel Sport 33 minuten geleden
Afbeelding
Durk de Haan zijn 25e ‘georganiseerde wanhoop’ Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Kijk terug: schrijvers in de bieb Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Dries Bongaerts speelt in schaapskooi Cultuur gisteren
Afbeelding
LDODK nog volop in race voor play-offs veldtitel Sport 20 mei, 17:30
Afbeelding
Weekendtip: Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s Cultuur 20 mei, 12:37
Afbeelding
Weekendtip: Jan de Roas Sjongers 25 jaar (+1) Cultuur 20 mei, 11:41