Afbeelding
Sietse de Boer

Eindelijk weer Gordykster Merke

Algemeen

GORREDIJK Na de gedwongen coronapauze wordt op zondag 8 mei (9.00-16.00 uur) weer de traditionele voorjaarseditie van de Gordykster merke gehouden. Er is een groot aanbod, de kramen staan opgesteld aan de Langewal, Brouwerswal, Formanjestrjitte en door de gehele Hoofdstraat. Deze dag zijn ook de winkels geopend.

Na honderden jaren op de eerste maandag van mei en de laatste maandag van oktober te zijn gehouden, wordt de Gordykster Merke sinds 2017 op de zondag gehouden. Het organiserende Stichting Marktbeheer, de winkeliersvereniging en plaatselijk belang zijn van mening dat de verhuizing naar de zondag de enige manier is om de Gordykster Merke ook voor de toekomst te behouden.

In het verleden waren de scholen en de bedrijven dicht om de kinderen en werknemers naar de merke te kunnen laten gaan op de maandag. Die tijd is voorbij waardoor de publieke belangstelling terugliep. Ook ziet Stichting Marktbeheer een tendens dat de belangstelling voor jaarmarkten die op maandag of dinsdag gehouden worden langzaam terugloopt.

Kermis

Naast de braderie met jaarmarkt is er van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei de traditionele kermis op het Marktplein. Op vrijdag 6 mei (16.30-18.00 uur) is er de Prikkelarme Kermis voor mensen die niet goed tegen muziek en felle lampen kunnen. Zaterdag 7 mei (vanaf 14.00 uur) komt Lange Gust met zijn reuzenstep naar de kermis. Hij verzorgt staatanimatie met onder andere jongleren en improviseren. Voordeelbonnen voor de kermis zijn te vinden op facebook.com/KermisGorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 13 uur geleden
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 14 uur geleden
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen over handhaving van lelieteelt Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Sa! zoekt bijzondere moeders (en vaders) Nieuws 14 uur geleden
Met stoffen uit de buurt kon het team 300 meter vlaggenlijn maken.
Ruim 1100 vlaggetjes verbinden buurt op Koningsdag Nieuws 14 uur geleden
Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 23 apr, 13:28
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 23 apr, 12:10