fanfare oerterp
fanfare oerterp

Weekendtip: uniek dubbelconcert

Algemeen

URETERP Op zaterdag 7 mei (20.00 uur) wordt in De Wier een uniek dubbelconcert gegeven door Fanfare Oerterp en het Fries Senioren Orkest (FSO). Het FSO bestaat veertig jaar en richt zich vooral op de groeiende groep senioren. De plusminus zeventig leden vormen een van de compleetste korpsen in de regio. Het korps staat onder leiding van Jouke Hoekstra, ook dirigent van het Frysk Fanfare orkest. 

Het FSO was gewend om regelmatig concerten te geven of aan festivals mee te werken, maar door de pandemie heeft dat een paar jaar stil gelegen. De laatste tijd repeteert het korps in Ureterp en vandaaruit werd de link gelegd met Fanfare Oerterp omdat dit korps haar slagwerkinstrumentarium uitleende aan het FSO. De uitnodiging werd gestuurd naar het bestuur van Fanfare Oerterp en de medewerking aan dit dubbelconcert werd een feit.

Fanfare Oerterp kon de afgelopen tijd haar zestigjarig bestaan niet vieren met een jubileumconcert, inmiddels zijn de voorbereidingen hiervoor weer opgestart. Fanfare Oerterp staat al verschillende jaren onder de bezielende leiding van Koop Schokker. Hij had voor het jubileum een prachtig muziekstuk gecomponeerd, dit stuk wordt gespeeld op het echte jubileumconcert. Het dubbelconcert wordt het tweede concert na de pandemie, eerder was er een dubbelconcert met De Volharding uit De Wilp. Toen werd ook het Oekraïens volkslied gespeeld wat zorgde voor een kippenvelmoment.

Entree: 6 euro; in voorverkoop bij De Wier 5 euro.

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Fling in Kerkje Schurega Cultuur 20 minuten geleden
Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 16 uur geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 23 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 19 apr, 10:40
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 19 apr, 10:25
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 19 apr, 10:22