kortezwaag
kortezwaag

Ingezonden: De raad in paniek

Algemeen

‘De Krêft fan de Mienskip’. De Opsterlandse gemeenteraad heeft er al jarenlang de mond vol van. Het blijken holle frasen te zijn. Als het er ècht op aan komt wordt het vermeende geloof daarin zonder blikken of blozen van tafel geveegd. 

Kijk naar de plannen voor het sportpark Kortezwaag. Zonder enig respect schuiven de coalitiepartijen de gepresenteerde en weldoordachte plannen ter zijde. Geen geloof in de plannen is het argument. In een totaal blind vertrouwen op haar eigen kunnen wordt er door Opsterlands Belang, PvdA en ChristenUnie gezamenlijk een motie opgesteld waarin het college wordt opgeroepen om voor uiterlijk 28 februari 2022 te komen met een realistisch plan van aanpak voor de realisatie van de sporthal in Kortezwaag. Zodat de raad hierover voor de verkiezingen een besluit kan nemen. Schaamteloos steunt de meerderheid van de raad deze onbetamelijke oprisping van de voornoemde coalitiepartijen. 

Waar anderen twee jaar nodig hebben om te komen tot voldragen en realistische plannen, eist de raad nu van het college dat er binnen drie weken een plan van aanpak ligt. Mienskip van Gorredijk: de doos van Pandora dreigt te worden geopend! Hoedt u voor het onheil dat daarmee op u afkomt. Laat uw stem gelden op 16 maart! Kies voor een partij die echt oprecht vertrouwen heeft in de Krêft fan de Mienskip.

Gerard Rooker
Gorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 23 minuten geleden
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 1 uur geleden
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen over handhaving van lelieteelt Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Sa! zoekt bijzondere moeders (en vaders) Nieuws 1 uur geleden
Met stoffen uit de buurt kon het team 300 meter vlaggenlijn maken.
Ruim 1100 vlaggetjes verbinden buurt op Koningsdag Nieuws 1 uur geleden
Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 23 uur geleden
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws gisteren