Afbeelding
Sietse de Boer

Tweerichtingsverkeer Hoofdstraat Gorredijk toch definitief

Algemeen

BEETSTERZWAAG Twee weken geleden leken de collegepartijen aan te sturen op een verlenging van de verkeersproef met tweerichtingsverkeer in de Hoofdstraat in Gorredijk. Maar Opsterlands Belang, ChristenUnie en PvdA hebben zich inmiddels door gesprekken met ondernemers en een brief van wethouder Libbe de Vries laten overtuigen dat deze verlenging geen meerwaarde biedt. En dus bleef het door Opsterlands Belang aangekondigd amendement maandagavond uit. De steun van de collegepartijen en de VVD betekent groen licht voor het raadsvoorstel om tweerichtingsverkeer na een jaar proef nu definitief te maken. 

CDA en FNP kwamen wel met een amendement voor verlenging van de proef. “Wy wolle graach alle noazen deselde kant op ha”, stelde Harm de Jong (FNP). “Mei in ferlenging fan de proef hâlde de ûndernimmers harren twarjochtingesferkear en kin mei oanpassingen fan de proef miskyn it publyk ek oerstsjoege wurde.” Sjors Veenstra (CDA) vond de onderzoeksresultaten van de proef niet overtuigend genoeg om de situatie definitief te maken. Een kleine meerderheid van de ondervraagden in het belevingsonderzoek is geen voorstander van tweerichtingsverkeer. “Er is te veel onzekerheid, dus verlengen. Bovendien is de parkeersituatie aan de Brouwerswal nog niet niet opgelost.” Alleen D66 stemde met CDA en FNP mee. GroenLinks ziet al vanaf het begin niets in tweerichtingsverkeer, BAS begrijpt het voordeel ook niet. 

De uitkomst van de stemming leek duidelijk, maar het definitieve besluit viel niet. En dat kwam door toch nog een amendement waarin Opsterlands Belang voorwaarden aan het definitief tweerichtingsverkeer stelt, die volgens veel andere partijen al lang zijn toegezegd. Buiten de de collegepartijen stemde iedereen dan ook tegen. Omdat raadslid Jaco de Jong (Opsterlands Belang) echter digitaal afhaakte, staakten de stemmen op 10-10. En dus moet er in de volgende raadsvergadering opnieuw gestemd worden. Zonder stemming over het amendement kon ook niet over het raadsvoorstel worden gestemd.

Meer SA!

Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 4 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 7 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 7 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39
Rudy Van Den Broeck en Marijke Dierick van Appels Korfbalclub vermaakten zich prima in Jubbega.
Belgische korfballers genieten in Jubbega Sport 18 apr, 12:25
Christiaan Schipper
AI in hypotheekadvies: samen sterker Column 18 apr, 11:19
Afbeelding
Sonsorloop jeugdspelers bij Heerenveen Sport 18 apr, 09:02