Afbeelding

Bestuur zwembad De Delte Gorredijk denkt aan opstappen

Algemeen

GORREDIJK Het bestuur van zwembad De Delte in Gorredijk denkt er serieus over na of ze nog wel verder wil. Dat bleek maandagavond uit de woorden van voorzitter Twan van Duijven bij de raadsbehandeling van het plan voor Sportcentrum Kortezwaag. “Wij vragen vanavond nogmaals aandacht voor het zwembad. Zonder toekomstperspectief zien wij het niet meer zitten.”

De Delte is geen onderdeel van het Mienskipsinitiatief voor Sportcentrum Kortezwaag. Het zwembad is in 2019 bewust niet aan boord gestapt, volgens Van Duijven omdat in 2014 al was besloten dat het zwembad op eigen benen verder zou gaan als vrijwilligersbad. In het verleden viel de exploitatie van het zwembad onder Sportcentrum Kortezwaag. “Voor ons waren er ook geen aanknopingspunten om wel met de Mienskip op reis te gaan. We kenden de routekaart ook niet en wilden de initiatiefnemers uit de Mienskip er ook niet mee belasten.” 

Ondertussen bleef het zwembad wel inwonen bij de voormalige exploitant. “Sterker nog; de energievoorziening, onze levensader, loopt via het Sportcentrum.” Van Duijven neemt het Sportcentrum niet kwalijk dat er niet geïnvesteerd is in een oplossing. “Begrijpelijk, er hangt nog steeds een ingreep aan het Sportcentrum in de lucht.” Maar de huidige vorm van energievoorziening maakt het zwembad wel kwetsbaar, zo vertelde de voorzitter de raadsleden. “Ook in verband met de sterk gestegen energieprijzen. Dat kan ons dit jaar weleens 15.000 euro extra kosten.”

Doordat het zwembad bovendien geen eigen nutsaansluitingen heeft, kan het ook geen subsidies aanvragen om te investeren in duurzame energie. “En het wrange is dat daar voldoende potjes voor waren, maar dat die nu al een stuk minder zijn geworden. Daar hebben we noodgedwongen kansen op verduurzaming van het bad laten liggen.” 

Langere termijn

Van Duijven riep de raad dan ook op om het zwembad toekomstperspectief te bieden. Niet voor één seizoen, maar voor de langere termijn. “Dan kunnen wij verder aan de slag met een gezonde exploitatie. We kunnen niet wachten op realisatie van de plannen van Sportcentrum Kortezwaag. Van al het geld dat de afgelopen jaren is gestoken in al die plannenmakerij voor het Sportcentrum hadden wij jarenlang kunnen draaien. Wethouder Postma zegt dat wij geduld moeten hebben, maar dat is heel lastig. Als u ons geen perspectief biedt, dan vragen wij ons serieus af of wij op deze manier willen blijven doormodderen.”

Meer SA!

Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 17 uur geleden
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 18 uur geleden
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen over handhaving van lelieteelt Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Sa! zoekt bijzondere moeders (en vaders) Nieuws 18 uur geleden
Met stoffen uit de buurt kon het team 300 meter vlaggenlijn maken.
Ruim 1100 vlaggetjes verbinden buurt op Koningsdag Nieuws 18 uur geleden
Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 23 apr, 13:28
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 23 apr, 12:10