Daphne Wesdorp
Daphne Wesdorp Daphne Wesdorp

Foto-expositie OEKRAÏNE | Between yellow and blue in Museum Opsterlân

dinsdag 13 februari 13:00 - 17:00

Van 19 januari t/m 30 maart is opnieuw de fototentoonstelling OEKRAÏNE | Between yellow and blue te zien met foto’s van oorlogsverslaggever en -fotograaf Daphne Wesdorp. Met haar foto’s laat Daphne de ongepolijste realiteit zien van een land in oorlog. Een indrukwekkende verzameling foto’s genomen tussen maart ‘22 - maart ‘23.

OVER DAPHNE WESDORP

Daphne (Bakkeveen, 26 juli 1997) is een Nederlandse fotograaf en correspondent die zich richt opwereldwijde conflicten, crisissituaties en criminaliteit. Sinds het uitbreken van de oorlog heeftDaphne veel in Oekraïne gewerkt waarbij ze de civiele gevolgen van het conflict en hetgewapend verzet documenteert. Het grootste deel van haar tijd brengt ze door in de oostelijkeregio van Donbas. Naast fotografie en schrijven is Daphne ook cameravrouw en heeft zegewerkt aan een documentaire, “The Kharkiv files”, die begin volgend jaar zal uitkomen.Daphne levert bijdragen aan verschillende publicaties, waaronder het Nederlands Dagblad,AD, Getty, Popular Front, NRC, WIRED en National Geographic. Haar werk omschrijft ze alsongefilterde on-the-ground verslaggeving, met als doel het publiek uit hun veilige bubbel tehalen en hen kennis te laten maken met een drastische andere, maar even echte realiteit.

Extra bijzonder is dat het officiële Instagram account van de Oekraïense president,

Volodymyr Zelensky, gebruik maakt van haar foto’s.

Locatie