Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland 2023 in Beetsterzwaag
Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland 2023 in Beetsterzwaag Martine Mees

Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland 2023

zaterdag 9 september 2023 11:00 tot 17:00

De Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland is in het schilderachtig gelegen Lycklamapark (achter het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80). Er doen circa 45 kunstenaars mee die uit het hele land afkomstig zijn. Er zijn ongeveer 40 kramen met o.a. sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Enkele kramen zijn speciaal beschikbaar voor lokale kunstenaars. Gratis toegang voor bezoekers. 

Het Lycklamahûs (Rijksmonument) zelf is ook geopend voor het bezichtigen van het interieur en van een kleine expositie. De Kunstmarkt valt samen met de landelijke Open Monumentendag, waardoor er die dag meer te beleven valt in Beetsterzwaag. Het thema van de OM-dag is dit jaar “Levend Erfgoed”. In de Hoofdstraat zijn ongeveer tien (rijks)monumenten opengesteld, waaronder Huize Lyndenstein (onderdeel van Revalidatie Friesland). Bewoners uit het verleden worden deze dag tot leven gebracht en vertellen hun verhaal. Ook de Tropische Kas is dan de hele dag geopend.

Dit wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Opsterland en de Stichting Historisch Beetsterzwaag, die het gedeelte van de Open Monumentendag organiseert. Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs en in het park, zijn enkele muzikale optredens. 

Deelnemende kunstenaars van de Kunstmarkt zijn o.a. (onder voorbehoud): Roel Alkema, Robin Benjamins, Bob de Boer, Nel de Boer, Nicole Boerema-van Overbeek, Jannetta Bron, Ineke Carolus, Gerda Douma, Saskia Draaistra-Kooi, Bruin van der Duim, Ellen Feijen, Gerda Hansma, Carina Heideman, Janke Huitema, Lydia Jongbloed, Anneke en Bé Ketelaar, Lucy Kiewiet, Klaas Klazema, Edzard Krol, Michel Lepez, Hanneke Luit, Leo Maarleveld, Nathalie Roelofsen, Matty van Rumpt, Antje Schaap, Jelly Swart, Margriet van Veen, Jogchum Veenstra,  Alette Vleems, Cecyl de Vries, De Weefplaats, Elly Wildeboer.

Organisatie Kunstmarkt: Cultbee in samenwerking met de werkgroep “Kunst in Opsterland” en  de St. Kunstpromotie Beetsterzwaag en de St. Historisch Beetsterzwaag.

Datum en tijd:  Zaterdag 9 sept 2023 – 11:00 uur tot 17:00 uur

Plaats:  Beetsterzwaag, Lycklamapark, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag

Parkeren:           – gratis parkeren achter het Gemeentehuis, Hoofdstraat 82-94, in Beetsterzwaag.

Meer info: https://kunstinopsterland.nl/ en www.cultbee.nl en www.historischbeetsterzwaag.nl

Locatie