Afbeelding
Japke Weij

Biodiversiteit Hoe? Zo. Expositie in It Sudergemaal.

zaterdag 2 september 2023 13:30 tot zaterdag 14 oktober 16:30

Biodiversiteit Hoe? Zo. Expositie in It Sudergemaal.

Iedereen weet zo langzamerhand dat het niet goed gaat met de bijen en insecten. Friesland, onze groenste provincie is een woestijn voor de bij. Reden voor initiatiefnemer Japke Weij Bijenbrigade, samen met boeren van Elan en stichting Bloeiend Boerenland een fietsroute te realiseren langs bloeiende akkerranden.

Al sinds 2020 is het team akkerranden actief met de ambitie bijen, insecten en vogels blijvend te laten te laten keren op akkers en weilanden. Hier hoort bij het herstel van het bodemleven en versterking van de biodiversiteit. Het doel van deze expositie is om door middel van kunst aandacht te vragen voor biodiversiteit in de gemeente Opsterland. Er werd een oproep gedaan aan kunstenaars zich te laten inspireren door de bloemenpracht te zien langs de bloeiende akkerranden.

Met ingang van 2 september organiseert It Sudergemaal een tentoonstelling met de ingezonden foto’s en schilderijen, waaronder een filmpje door een drone gemaakt.

De expositie wordt op 2 september geopend door wethouder Durk Durksz.

Locatie

Expositie in de maand september t/m.14 oktober op afspraak.  

Museum gemaal It Sudergemaal Ripen 3 9245 VG Nij Beets

Geopend zaterdagen en zondagen 13:30 - 16:30 en op afspraak.

Locatie