Afbeelding
Noorderlicht

Nu te zien in Museum Opsterlân: Noorderlicht internationaal Fotofestival | REGENERATE

zondag 16 juli 2023 13:00 tot zaterdag 30 september 17:00

Met REGENERATE brengt Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2023 tentoonstellingen die het breed gedragen gevoel onderzoeken dat een verse start nodig is, in onze omgang met natuur en maatschappij. REGENERATE betekent dat we kijken naar manieren waarop we samen met de wereld, haar bewoners en de natuur een nieuwe weg in kunnen slaan. Hoe zie jij de toekomst voor je?

Na de opening in Museum Belvédère is Museum Opsterlân de tweede locatie van Noorderlicht Internationaal Fotofestival REGENERATE. De noordelijke biënnale vindt dit jaar plaats op meer dan 15 locaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

Noorderlicht toont in Museum Opsterlân kunstenaars die onderzoeken hoe wij ons als mens verhouden tot de natuur. Hoe zijn we ermee verbonden en op welke manier kunnen we samen werken aan het verbeteren van ons eigen welzijn en dat van de planeet? De getoonde werken tonen alternatieve manieren van het kijken naar, het beleven van en het verhouden tot de meer-dan-alleen-menselijke wereld. Met REGENERATE als thema, verwijst Noorderlicht Internationaal Fotofestival naar de wens om de gezondheid en veerkracht van de natuur te herstellen en versterken. Dit kan op verschillende manieren. Soms door actief in te grijpen, soms door juist een stap terug te doen en te vertrouwen op de herstellende kracht van de natuur zelf. Het doel is het beschermen van ons milieu en het leefbaar houden van de wereld. Het festival bekijken we daarom vanuit drie perspectieven: REGENERATE LIFE, REGENERATE OURSELVES en REGENERATE SOCIETY.

De in Museum Opsterlân getoonde werken zijn van fotograaf Bob Miller, Fatma Çelik en Sabine Grootendorst. Ze zijn toegespitst op REGENERATE LIFE. Het volledige festivalprogramma is te vinden op noorderlicht.com. 

Locatie