Afbeelding
fotograaf Piet Douma

De Boer sjongt Bos in Witte Kerk Hemrik

zondag 26 maart 2023 15:00 tot 17:00

Het idee om werk van Stef Bos te gaan hertalen en vertalen naar het Fries, ontstond op basis van de treffende overeenkomsten tussen de twee muzikanten en liedjesschrijvers: beiden in dezelfde levensfase, hun diep donkere stemgeluid en een sterke voorliefde voor melodieuze liedjes met een boodschap. Toeval of niet, maar beide troubadours maakten een album met de titel ‘Tijd’ en hun beider grootste hits hebben een spectaculaire verbintenis met elkaar. Bos werd beroemd met ‘Papa’, een lied van een zoon over een vader. De Boers bekendste lied ‘Soan’ is geschreven vanuit een vader over een zoon.

Stef Bos zelf is vanaf het allereerste begin enthousiast over dit Friestalige project van Adri de Boer. Beide mannen hebben elkaar een paar keer ontmoet om over het project te spreken. Bos heeft de Friese teksten gelezen, waardeert de opgenomen nummers ten zeerste en werkt zelfs mee aan De Boers album door op één van de nummers in het Fries (!) mee te zingen. Afgelopen oktober zongen Adri en Stef Bos gezamenlijk in een uitverkocht theater Sneek.

Inmiddels heeft De Boer uit het rijke oeuvre van Bos een selectie gemaakt van teksten en melodieën die hem aanspraken. Die liedjes beleven hun try-out in de Witte Kerk te Hemrik. De Boer heeft zich de teksten zo volledig eigen gemaakt en naar eigen hand gezet, dat ze als nieuw klinken. Samen met multi-muzikant Sido Post komt Adri naar De Witte Kerk. De liedjes van Stef Bos klinken in het Fries fabelachtig mooi. De nieuwe hertalingen en gevoelige composities zijn de Friese troubadour Adri de Boer op het lijf geschreven. Zijn timbre, het gitaarspel en melodieën geven de teksten van Bos vleugels. 

Entree € 12.50 inclusief koffie of thee.

Reserveren kan via www.wittekerkhemrik.nl

Binnenwei 22, 8409 JH Hemrik

Ringleiding aanwezig.