Afbeelding

60 jaar banden met Midden Oosten

woensdag 6 december 2023 19:30

Woensdag 6 december een bijeenkomst over de vriendschapsverbanden tussen Opsterland en Ra’anana en Beit Sahour.
In 1963 startte de gemeente Opsterland officieel met de vriendschapsbanden met de Israëlische gemeente Ra’anana. In de jaren negentig ontstond een driehoeksverband met de Palestijnse gemeente Beit Sahour. Joost van Bodegom, voormalig burgemeester van Opsterland, bemoeide zich intensief met deze internationale relatie. In gesprek met Arend Waninge vertelt hij over de bedoelingen, zijn ervaringen en de huidige situatie.

Locatie: De Skâns, Gorredijk; aanvang 19.30 uur.

Sa! Moanne fan it Erfskip

Deze lezing is in het kader van Sa! Moanne fan it Erfskip. Net als vorig jaar organiseert Sa! ook dit jaar weer een serie bijeenkomsten met volop aandacht voor (cultuur)historische onderwerpen. Entree: 5 euro.

Locatie