Afbeelding

Historische interieurs

donderdag 30 november 2023 19:30

Donderdag 30 november vertelt Ap Timmermans over de inventarisatie van historische interieurs.  Historische interieurs zijn misschien het meest onderschatte en zeker een kwetsbaar deel van ons erfgoed. De Stichting Interieurs in Fryslân (SIiF) is begonnen met een inventarisatie in Opsterlandse panden. Het gaat dan bijvoorbeeld om schouwen, bedstedewanden, gangpoortjes, tegelvloeren, plafonds en trappen. Ap Timmermans van SliF vertelt aan de hand van voorbeelden over dit specifieke erfgoed.
Locatie: Lycklamahûs, Beetsterzwaag; aanvang 19.30 uur.

Sa! Moanne fan it Erfskip

Deze lezing is in het kader van Sa! Moanne fan it Erfskip. Net als vorig jaar organiseert Sa! ook dit jaar weer een serie bijeenkomsten met volop aandacht voor (cultuur)historische onderwerpen. Entree: 5 euro.

Locatie