Bestrijdingsmiddelen
Bestrijdingsmiddelen Eigendom

De gevolgen van pesticiden en relatie met Parkinson

donderdag 23 november 2023 19:30 tot 21:00

De Opsterlandse werkgroep Skjin houdt op donderdag 23 november (19.30 uur) in de Ontmoetingskerk een informatieavond over een schone en gezonde leefomgeving. Drie sprekers belichten de verschillende facetten. Bodemdeskundige en Statenlid Jochem Knol vertelt over de gevolgen van het gebruik van pesticiden. Timo ter Voort van de Friese Milieu Federatie houdt een lezing over wat mensen zelf kunnen doen om hun omgeving schoon te houden. Na de pauze vertelt ervaringsdeskundige Els Haring, bekend door haar blogs, radio- en televisieoptredens, over de ziekte van Parkinson. Ze wijt haar ziekte aan het werk tussen de bloembollen. Het gebruik en de verspreiding van pesticiden in de directe leefomgeving van mens en dier is de aanleiding voor oprichting van Werkgroep Skjin die bestaat uit betrokken en bezorgde Opsterlanders. Skjin wil zich op een positieve, maar ook kritische manier, richten op gezondheid en biodiversiteit.

Locatie