Maand van de geschiedenis Thema Eureka Henk Flikkema werkzaam bij Wetterskip Fryslân.

dinsdag 24 oktober 2023 20:00 tot 21:30

Henk Flikkema werkzaam bij Wetterskip Fryslân.

Toen Watersnood nu Waternood

Hoe overeenkomsten en verschillen van de waterhouding toen en nu met elkaar overeenkomen.

Geef ons heden dagelijks brood en af toe een watersnood’ Is een gevleugelde uitspraak van werkers bij het Wetterskip. De strijd met het water is lange tijd tegen het water geweest. We hadden er last van. Overstromingen, ziekte overbrengers, mislukte oogsten. Heden ten dage ligt de focus op bewustzijn van de belangrijkheid van water. Meer een bondgenoot.

 Het is heel gewoon.. we draaien de kraan open en het water stroomt rijkelijk. Ook voor de landbouw en in steeds grotere mate voor de industrie. Maar waar komt dat kostbare water eigenlijk vandaan? En hoe belangrijk is het voor het voortbestaan van het leven op onze aarde?                                       100 jaar geleden werd It Sudergemaal als een van de eerste elektrische gemalen in gebruik genomen. Wat een opluchting voor de bewoners van de grootte Veenpolder geen overstromingen meer.

Aanvang 20.00 uur.                                                                                                                                   Kosten €  8.00  

Inclusief 1 consuptie.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Locatie