Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland 2022
Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland 2022 Martine Mees Beetsterzwaag

Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland 2022

zaterdag 10 september 2022 11:00 tot 17:00

In het schilderachtig gelegen Lycklamapark (achter het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80) doen circa 45 kunstenaars, die uit het hele land afkomstig zijn, aan deze Kunstmarkt mee. Er zijn ongeveer 40 kramen met o.a. sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Enkele kramen zijn speciaal beschikbaar voor lokale kunstenaars.
Gratis toegang voor bezoekers. 

Het Lycklamahûs (Rijksmonument) is ook geopend voor het bezichtigen van het interieur en een kleine expositie. Dit in samenwerking met de Gemeente Opsterland en de Stichting Historisch Beetsterzwaag, die dit jaar de buitententoonstelling “Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994)” heeft ingericht in de Overtuin tegenover het Lycklamahûs (het terrein voor de Tropische Kas, die ook de hele dag geopend is). Ook enkele andere historische panden, rijksmonumenten, zijn opengesteld i.v.m. de landelijke Open Monumentendag. In het “Armenhuis – Ons Huis”, Hoofdstraat 79, wordt een demonstratie lino-snedes drukken gegeven door kunstenaar Anne Abbe Brouwer.

Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs, zijn enkele muzikale optredens o.a. door het éénmansorkest Mister Dixieland met muziek van de Roarin’ 20-ties, op saxofoons, klarinet en zang.

Deelnemende kunstenaars zijn (onder voorbehoud) o.a.: Robin Benjamins, Bob de Boer, Nel de Boer, Nicole Boerema-van Overbeek, Klaas Boschma, Fike Bouma, Jannetta Bron, Ineke Carolus, Simone Dorenbos, Gerda Douma, Saskia Draaistra-Kooi, Bruin van der Duim, Ellen Feijen, Gerda Hansma, Carina Heideman, Lydia Jongbloed, Anneke en Bé Ketelaar, Lucy Kiewiet, Klaas Klazema, Deja Koopmans, Edzard Krol, Michel Lepez, Hanneke Luit, Leo Maarleveld, Wyke Pronk, Margot Ritman, Nathalie Roelofsen, Matty van Rumpt, Antje Schaap, Elisabeth Steehouwer, Jelly Swart, Margriet van Veen, Jogchum Veenstra, Ben Vieberink, Cecyl de Vries, De Weefplaats, Elly Wildeboer en meer.

Organisatie Kunstmarkt: Cultbee in samenwerking met de werkgroep “Kunst in Opsterland” en  de St. Kunstpromotie Beetsterzwaag.

Datum en tijd:  Zaterdag 10 sept 2022 – 11:00 uur tot 17:00 uur

Plaats:                  Beetsterzwaag, Lycklamapark, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag

Parkeren:            gratis parkeren in Beetsterzwaag

Meer info: https://kunstinopsterland.nl/ en www.cultbee.nl en www.culturelehoofdstraat.nl

Locatie