Kloosterkerkje open voor publiek

zondag 3 juli 13:00 - 16:00

Vanaf zaterdag 25 juni is het middeleeuwse kloosterkerkje weer voor publiek geopend. Ook dit jaar is er een kunstexpositie, dit keer van beeldhouwer Gerard Dijkstra uit Nij Beets. Hij maakt beelden van kienhout, hout van ongeveer zesduizend jaar oud. Het hout komt uit de oerbossen die toen bij de Veenhoop en in het stroomdal van het Ald Djip stonden, een zware storm blies ze destijds om. Doordat het water steeg, ontstond boven de bosrestanten veengrond waarin het hout bewaard bleef tot het bij de turfwinning boven kwam. Naast Gerard Dijkstra exposeren ook andere plaatselijke kunstenaars. Joop Bouma, Jannie Hazelhoff, Bert Meier en Neeltje Dam maken schilderijen. Van fijn schilderwerk, landschappen tot abstract en figuratief. Hilbrand Klaver is de tegenpool van Gerard Dijkstra. Hij ontwerpt met behulp van de computer lampen die met 3d-techniek worden geproduceerd. Het koosterkerkje is op zaterdag en zondag (13.00-16.00 uur) geopend tot en met 11 september. kloosterkerkkortehemmen.nl

Locatie