Parkenrondleiding Tropische Kas Beetsterzwaag
Parkenrondleiding Tropische Kas Beetsterzwaag Martine Mees

Parkenrondleiding Tropische Kas Beetsterzwaag

zondag 5 juni 2022 14:00 tot 15:30

De Tropische Kas te Beetsterzwaag organiseert een rondleiding door de parken van Beetsterzwaag waaronder de Lycklamatuinen. Deze tuinen liggen voor en achter het Lycklamahuis in Beetsterzwaag. De rondleiding start om 14.00 uur vanaf de Tropische Kas en eindigt rond 15.30 uur. De deelnemers aan deze rondleiding  maken kennis met boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie. Tijdens de rondleiding vertelt onze gids over alles wat de tuinen rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken en de tuin als geheel.

De tuinen zijn nu op haar mooist. De vele bijzondere bomen zitten vol in het blad. Alle rododendrons  tonen hun overvloed aan prachtige bloemen. Het geheel wordt gecompleteerd door het gezang van vele vogels. Zo moet de familie Lycklama à Nijeholt het bedoeld hebben toen zij het park liet aanleggen.

Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex “De Tropische Kas”. Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze tuinenexcursie. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl

Deelname bedraagt: € 6,00, inclusief koffie/thee.

Elke eerste zondag van de maand tot en met oktober verzorgt de Tropische Kas deze rondleiding.

Datum: zondag 5 juni 2022

Tijd: 14.00-15.30 uur

Locatie: Tropische Kas, tegenover Hoofdstraat 80, 9244 CM Beetsterzwaag

Informatie:

Fetje Wilpstra

E: contact@tropischekas.nl

I: www.tropischekas.nl

Locatie