Midzomerviering in Piterkerk

zondag 26 juni 2022 19:30

Op zondag 26 juni (19.30 uur) wordt om in de Piterkerk een oecumenische midzomerviering gehouden. Rond langste dag wordt vanouds in de Noord-Europa een zonnewendefeest gevierd. En zoals in de winter de kortste dag in de kerk gekoppeld is aan de geboorte van Jezus, wordt in de zomer de langste dag gekoppeld aan de geboortedag van Johannes de Doper, Sint Jan. Waarom Johannes de Doper? Omdat hij zei (met betrekking tot Jezus en zichzelf) “Hij moet groeien, ik moet afnemen”. Tijdens de viering wordt stilgestaan bij de geboorte van Johannes de Doper, die de komst van Christus, het licht der wereld, voorbereidde. Het licht speelt dan ook een belangrijke rol in deze viering.

Locatie

  • Piterkerk

    De Buorren 30
    8408HH Lippenhuizen