De Kunst van het Portret - veelzijdig als de mens
De Kunst van het Portret - veelzijdig als de mens Galerie Autrevue - Janey Robertson

De Kunst van het Portret - veelzijdig als de mens

zaterdag 25 juni 2022 11:00 t/m 17:30

Galerie Autrevue, Woudsterweg 4, Heerenveen toontwerken van Bas Nijenhuis, Gabriëlle Westra, Janey Robertson, Clary Mastenbroek, Mischa Tranquilli, Rein Pol, Jan van Loon en Randolph Algera, Heleen Kater - olieverf en aquarel met om 16 u. een kunstlezing door José vd Ende-Klerk en een rondleiding door Gabriëlle Westra. Opgeven kan via de webshop.

BAS NIJENHUIS ken je vast wel van Sterren op het doek (Maarten van Rossem) of van de British Portrait Awards (Girl without a pearl earring). In zijn werk zie je grote fascinatie voor de schildertechniek zelf. Hij experimenteert met kleurtoetsen, verfstreken en materiaal. Al schilderend maakt hij  een nieuwe wereld, eigenlijk is dat pure magie. Tegelijkertijd heeft de psycholoog Bas grote aandacht voor de inhoud van het portret 

GABRIËLLE WESTRA is meermalen genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs en ontving onlangs de Prix de Norvège. Haar schilderstijl kenmerkt zich door een combinatie van pasteuze directe toetsen en duidelijke verfstreken met uitvoerig realisme. Ze ontmoet bijzondere mensen die haar inspireren  tot karaktervolle portretten. Met “Mijn moderne Muze” is ze top-10 finalist in Rembrandt Leeft-wedstrijd. Ze werkt graag in opdracht. 

Verder zie je werken van gerenommeerde kunstenaars: 

REIN POL – legt zijn modellen gevoelig vast in verf 

JAN VAN LOON – is meesterlijk in zijn rake portretten  

JANEY ROBERTSON – zoekt naar ritmes, contrasten en dynamiek en werkt ze uit in olieverf.  

CLARY MASTENBROEK – maakt gebruik van dromerige kleuren in haar magisch realistische portretten 

MISCHA TRANQUILLI – combineert kwalitatief hoge technieken met haar eigen illustratieve stijl 

RANDOLPH ALGERA – maakt prachtige surrealistische schilderijen vol symboliek 

HELEEN KATER – bronzen beelden van mens en dier 

Openingstijden: vr/za 11-17 en zo 12-17 uur  

Entree 5 € incl. kopje koffie/thee  

Vrienden van Autrevue: vrije toegang incl. koffie/thee  

www.autrevue.nl 

Locatie

  • Galerie Autrevue

    Woudsterweg 4
    8448HA Heerenveen