Op originele wijze een vlot bouwen van boomstammen tijden de Boartersdei.

donderdag 23 juni 2022 15:44 t/m 16:44

Oproep hulp voor het bouwen van een vlot voor de Turfdagen die starten bij It Damshûs

Bijzonder samenwerking tussen It Damshûs/Turfdagen Appelscha.

De data voor het bouwen van het vlot zijn bekend. Tijdens de boartersdei op 16 juli bij It Damshûs beginnen we met de bouw. De reserve datum is 23 juli.  

Op de 16 de beginnen we met het op originele wijze maken van het vlot. De boomstammen worden eerst op maat gezaagd. De afmeting van de Rollemasluis is bepalend voor de grootte. Het vlot wordt ongeveer 3.50 x 15.00 meter. Op dit vlot komt een primitieve behuizing.

De boomstammen zijn in maart 2020 door trekpaarden uit de bossen van Appelscha gehaald en met auto en dieplader naar It Damshûs gebracht

De boomstammen worden door touwen aan elkaar bevestigd. Zodra dit klaar is komt er een vloer en behuizing op. Het vlot wordt gedurende de week van 15 t/m 19 augustus bewoond door enkele dorpsgenoten. Er wordt gegeten, geslapen en geleefd zoals het vroeger was.

De reis gaat zoals u heeft kunnen lezen van Nij Beets, Gorredijk, Donkerbroek, Oosterwolde, naar Appelscha waar de turfdagen gehouden zullen worden

Lijkt het jou/u leuk om aan dit bijzondere project mee te werken geef je dan op. Ervaring is niet een pré daar we begeleid worden door een bestuurslid van de turfdagen.

Jong en oud kan hieraan meedoen!

Opgave en info kan via: arjendijkstra@home.nl of via Sietske Dijkstra 06 57536302.

Openluchtmuseum It Damshûs.